Δ. Χαριτου προς κυβερνηση: Να ενεργοποιηθουν οι ελεγκτικοι μηχανισμοι για το κλεισιμο της βιομηχανιας  Palco στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Να καταβληθούν στους απολυμένους το σύνολο των δεδουλευμένων και οι αποζημιώσεις ζητά ο βουλευτής

Στη βουλή φέρνει ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου το κλείσιμο του εργοστασίου της Palco στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου σε ερώτηση που κατέθεσε την Πέμπτη προς την κυβέρνηση τονίζει ότι η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της Palco να κλείσει τη μονάδα του πλεκτήριου της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής μεταφέροντας τις μηχανές σε άλλη περιοχή, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως ενημέρωση στους εργαζόμενους, αποδεικνύει ότι την περίοδο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ η εργοδοσία μπορεί να ενεργεί ασύδοτα και να κινείται ανεξέλεγκτη πετώντας στον δρόμο τουλάχιστον 15 εργαζόμενους. Ενέργειες που γεννούν σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν το ελληνικό κράτος παρείχε στην επιχείρηση οικονομική στήριξη μέσω προγραμμάτων και συμφωνιών εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο βουλευτής στην ερώτησή του «η εταιρεία τo 2017 εντάχθηκε σε ένα νέο πρόγραμμα με σκοπό την εξυγίανσή της και την συνέχιση της λειτουργίας της, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της Κομοτηνής και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία της περιοχής. Η εταιρεία αντί να αξιοποιήσει την συμφωνία  αυτή σε όφελος της παραγωγικής της δραστηριότητας, των εργαζόμενων και της τοπικής οικονομίας, συστηματικά και για χρόνια κρατούσε απλήρωτους τους εναπομείναντες 12 έως 17 εργαζόμενους της, αφού δεν κατέβαλε ποτέ κανονική μισθοδοσία αλλά χορηγούσε μικροποσά έναντι των μισθών τους. Ενώ σήμερα οι οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής,  ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ».

Ο βουλευτής Ροδόπης μαζί με άλλους 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλούν την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να κινητοποιήσουν έγκαιρα όλους τους εκλεκτικούς μηχανισμούς, ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα των αιφνίδιων ενεργειών και των απολύσεων στις οποίες προέβη η επιχείρηση.  Όπως και  να καταβληθούν στους απολυμένους το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλονται  και οι αποζημιώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.