Δ. Χαριτου: «Να παραταθουν οι συμβασεις ΙΔΟΧ 53 εργαζομενων του Νοσοκομειου Κομοτηνης»

Όχι στις εργολαβικές συμβάσεις σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη από τον βουλευτή Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Υγείας να παραταθούν οι συμβάσεις ΙΔΟΧ των 53 εργαζόμενων στη καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη του Νοσοκομείου  Κομοτηνής,  που λήγουν στο τέλος του έτους, θυμίζοντας πως «προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε απαιτητικές και επιβαρυντικές για την υγεία τους συνθήκες μέσα στην υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία».

Σε ερώτηση του, που συνυπογράφουν 16 βουλευτές, σημειώνει ότι το πραγματικό δημοσιονομικό κόστος για την απασχόληση εργαζομένων ΙΔΟΧ είναι χαμηλότερο σε σχέση με την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών σε εργολαβικά συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα δεν παραλείπει να υπενθυμίσει τις προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να εδραιωθούν  οι συμβάσεις  ΙΔΟΧ με τους εργαζόμενους σε πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, σε σχέση με τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, ενώ το Νοσοκομείο Κομοτηνής είχε αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς.

Τέλος ο βουλευτής καλεί τον υπουργό Υγείας στην κορύφωση της πανδημίας να προστατέψει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά και τους 53 εργαζόμενους με συμβάσεις ΙΔΟΧ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.