Δ. Χαριτου: Εμπαιγμος της κυβερνησης να εμφανιζει ως ενεργο το σιδηροδρομικο δικτυο Θεσσαλονικης – Αλεξανδρουπολης

Να αρθεί η σιδηροδρομική απομόνωση της Αν. Μακεδονίας-Θράκης ζητά ο βουλευτής Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της μη λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης και ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για να αρθεί η σιδηροδρομική απομόνωση της περιοχής.

Σε ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη προς τους αρμόδιους υπουργούς και συνυπογράφεται από 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι με πρόσχημα μία διετή συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής τα δρομολόγια διακόπηκαν από το 2019 και δεν επανήλθαν μέχρι σήμερα.

Και ενώ οι πολίτες βιώνουν την τελευταία τριετία την σιδηροδρομική απομόνωση πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση εμφανίζει το δίκτυο Θεσσαλονίκης – Κομοτηνής -Αλεξανδρούπολης ως ενεργό. Ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν πως το μοναδικό ημερήσιο δρομολόγιο φτάνει έως την Δράμα, από όπου μπορεί να συνεχίσει κανείς μονάχα οδικώς έως την Αλεξανδρούπολη, με λεωφορεία του ΟΣΕ που δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν παρά το χαμηλό κόμιστρο, αφού χρειάζονται πάνω από δέκα ώρες για να διανύσουν τη διαδρομή.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για εμπαιγμό της περιοχής και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης των σιδηροδρομικών υποδομών της περιφέρειας ΑΜ-Θ, κάτι που θα είχε τεράστια σημασία για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της. Γι’ αυτό ρωτά τους υπουργούς πότε θα ολοκληρωθεί η συντήρηση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής ώστε να είναι δυνατή η επαναλειτουργία του και το δίκτυο να καταστεί ξανά ενεργό σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.