Αθανασιος Λαπατας: «Γνωριζα τα πλεονεκτηματα της περιοχης μας ως πολιτης, τα εμαθα σαν αυτοδιοικητικος και πλεον γνωριζω και τον τροπο που μπορουμε να τα συντονισουμε καλυτερα»

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Κ.Καραθεοδωρή» και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής με την «Κοινωνία Πολιτών» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου

Την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν το 2019, στην πρώτη τότε προσπάθειά του στα της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία στέφθηκε από επιτυχία μιας και διετέλεσε τον νεότερο ηλικιακά εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, εξέφρασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Κοινωνία Πολιτών» κ. Αθανάσιος Λάπατας, δηλώνοντας έτοιμος να «επιστρέψει» τη γνώση και την εμπειρία που κέρδισε κατά την τελευταία τετραετία, συνεχίζοντας να είναι παρών στα όργανα διοίκησης του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Κ.Καραθεοδωρή»  λίγο πριν την λήξη της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» για τα όσα κέρδισε σε επίπεδο γνώσης και εμπειρίας κατά την πρώτη του θητεία, αλλά και τα όσα ελπίζει για τη συνέχεια.

Ο ρόλος και η λειτουργία του «Κ.Καραθεοδωρή» δεν θα περιοριστεί στην υφιστάμενη θητεία

Ξεκινώντας από την εκλογή του και στη θέση του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο ίδιος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και για το κύριο στοίχημα της μετεξέλιξης της τότε Αναπτυξιακής Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό. Ένα στοίχημα που ο ίδιος θεωρεί κερδισμένο, καθώς, όπως τόνισε, αυτός κατέστη βιώσιμος, ενισχύοντας τόσο το προσωπικό, όσο και τον κύκλο εργασιών, ενώ διευρύνθηκαν και οι συνεργασίες με τους εκτός Κομοτηνής δήμους.

Μάλιστα όπως έσπευσε να επισημάνει ο «Κ.Καραθεοδωρή» ήταν ο πρώτος αναπτυξιακός οργανισμός που δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και παρά τις δυσκολίες που πλέον αποτελούν παρελθόν, σήμερα είναι ένας οργανισμός δομημένος σε γερές βάσεις και θεμέλια, ο ρόλος και η λειτουργία του οποίου δεν θα περιοριστεί στην υφιστάμενη θητεία, αλλά σε πολλές ακόμα θητείες που θα έρθουν.

Πολύ δε περισσότερο σε αυτήν που θα ακολουθήσει που θα «τρέξει» παράλληλα και με τη νέα προγραμματική περίοδο σε επίπεδο προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ ή τα ΒΑΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τα οποία τα έμπειρα πλέον στελέχη του Οργανισμού σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής και σε επίπεδο προτάσεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό ώστε να «μεταφραστούν» σε έργα προς όφελος των δημοτών.

Ως πολίτης του Δήμου Κομοτηνής ο ίδιος μίλησε για μια δύσκολη περίοδο που «κλείνει» σε επίπεδο αυτοδιοικητικό ώστε να ξεκινήσει η επόμενη πενταετία τονίζοντας τις προκλήσεις της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης, που δημιούργησαν προβλήματα σε όλες τις δημοτικές αρχές της χώρας και στις οποίες ωστόσο θεωρεί πως ο Δήμος Κομοτηνής «στάθηκε στο ύψος του. Αντιμετώπισε τις δυσκολίες σε μεγάλο βαθμό,  δεν στέρησε σε κανένα δημότη τις κοινωνικές παροχές τις οποίες είχαν, αντιθέτως τις ενισχύσαμε, κι αυτό συνέβη διότι ο δήμος Κομοτηνής είναι τακτοποιημένος» ανέφερε για να τονίσει πως «δεν γίνανε απερισκεψίες, δεν γίνανε σπατάλες και είχαμε το αποτέλεσμα αυτό».

«Σίγουρα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, μπορούσαν πολλά πράγματα να γίνουν καλύτερα, αλλά ζούμε σε μια χώρα και μια περιοχή που δυστυχώς ούτε οι πόροι είναι ατελείωτοι, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό είναι ατελείωτο, οπότε με τα όπλα που έχουμε και τις δυνατότητες που έχουμε παλεύουμε με αυτά για να δώσουμε το καλύτερο προς τους δημότες του δήμου Κομοτηνής» πρόσθεσε.

«Μαθαίνω και βλέπω καινούργια πράγματα καθημερινά»

Ως προς την προσωπική του εμπειρία ο ίδιος, αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, έκανε λόγο για «μεγάλο σχολείο», μέσα στο οποίο μαθαίνει και βλέπει καινούργια πράγματα καθημερινά. «Αποκτώ επιπλέον εμπειρία καθημερινά.Μέσα από την τριβή που έχω στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και εντός του δημοτικού συμβουλίου θεωρώ ότι μπορώ και έχω τη δυνατότητα να προσφέρω ακόμα περισσότερα στον δήμο και στην πόλη την οποία κατοικούμε».

«Σίγουρα η πόλη μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία γνώριζα ως πολίτης, τα έμαθα σαν αυτοδιοικητικός και πλέον γνωρίζω και τον τρόπο που μπορούμε να συντονίσουμε όλα τα πλεονεκτήματά μας προκειμένου να έρθει ένα αποτέλεσμα καλύτερο για την πόλη την οποία ζούμε» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει πως ανάμεσα στην πληθώρα των υποψηφίων που στο σύνολό τους έχουν «περγαμηνές» να επιδείξουν, ο ίδιος διεκδικεί ξανά την ψήφο των συμπολιτών του ώστε «να μπορέσω να προσφέρω ακόμα περισσότερα στην πόλη στην οποία μεγαλώσαμε και κατοικούμε».

«Το μήνυμά μου είναι ότι πραγματικά νοιώθω υποχρεωμένος για την εκλογή μου  το 2019 και θέλω να επιστρέψω στους δημότες τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησα όλη αυτή την θητεία που διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού. Με περισσότερη εμπειρία και ακόμα περισσότερη όρεξη για το καλό του τόπου» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.