Απαραιτητη η στηριξη της περιοχης των Σαπων για τον Ευριπιδη Στυλιανιδη

Ο βουλευτής επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, τις αντιπλημμυρικές εργασίες στο Αρσάκειο και την αγορά των Σαπών

Την περιοχή των Σαπών επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο βουλευτής αρχικά μετέβη  στο Κέντρο Υγείας Σαπών, όπου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο, μαζί με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, με τον οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον οικισμό του Αρσακείου, όπου ο βουλευτής είδε την παρέμβαση που έκανε ο Δήμος για να προλάβει τα χειρότερα από πλημμυρικά φαινόμενα. Κατόπιν βρέθηκε στην αγορά των Σαπών, που δοκιμάζεται από το παρατεταμένο κλείσιμο και συνομίλησε με τους επαγγελματίες.

 

Απαραίτητο να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας

 
Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους πρώτης γραμμής που όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για να στηρίξουν υγειονομικά την περιοχή, με κομμάτι αυτής της προσπάθειας να είναι οι εμβολιασμοί.
 
Συνολικά έχουν εμβολιαστεί 1460 άτομα στη Ροδόπη, με τον κ. Στυλιανίδη να εκφράζει την πεποίθηση πως θα ανοίξουν στο επόμενο διάστημα, αν το επιτρέψει και η ροή των εμβολίων, επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την ΠΕ ώστε να διευρυνθεί η θωράκιση του πληθυσμού με το εμβόλιο.
 
Το προσωπικό και η διοίκηση του Κέντρου εξέθεσαν στον βουλευτή κάποια από τα κενά και τις ανάγκες που υπάρχουν, με τον κ. Στυλιανίδη να ζητά να καταγραφούν όλα σε ένα υπόμνημα, ώστε να το μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό, και αν γίνεται να προκαλέσουν και επίσκεψη του Υπουργείου στην περιοχή. «Χρειάζεται ενίσχυση, και σε προσωπικό και σε υποδομές», αναγνώρισε ο βουλευτής διαβεβαιώνοντας πως «θα φροντίσουμε τα αιτήματα να φτάσουν εκεί που πρέπει και να διεκδικήσουμε ό,τι χρειάζεται η περιοχή».

 

Στήριξη ζητούν οι τοπικοί φορείς

 
Από την πλευρά του ο κ. Χαριτόπουλος, σημείωσε πως η επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη είναι για μια ακόμα φορά σημαντική και σε βάθος, σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό, τα καιρικά φαινόμενα και την υγειονομική κρίση. Θεωρεί δε πως η συμβολή του στην επίλυση όλων αυτών των θεμάτων θα είναι σημαντική, καθοριστική και αποτελεσματική.
 
Επίσης για την επίσκεψή του ευχαρίστησε τον βουλευτή η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Ζαχαρούλα Γελάτου, η οποία σημείωσε πως είναι σημαντικό να δει από κοντά τα πράγματα και να γνωρίσει το κουρασμένο προσωπικό τους.
 
Το ίδιο έκανε και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού κ. Βλαδίμηρος Τζειρανίδης,  που τον ενημέρωσε για τις δυσκολίες που περνούν, την κούραση που υφίσταται στο υγειονομικό προσωπικό, διαβεβαιώνοντας παρόλα αυτά πως δεν πτοούνται και θα δώσουν το παρών μέχρι το τέλος. Σημείωσε δε πως έχουν κάνει σε περίπου 10 μέρες πάνω από 500 εμβολιασμούς στο Κέντρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.