Απαντηση του Οντερ Μουμιν στις δηλωσεις Σταυρου Καζακη

«Αν δεν αρέσει στον κ. Καζάκη η διοίκησή μας, μπορεί να ψηφίσει τον κ. Αμούτζα την επόμενη φορά»

Την απάντηση του στον κ. Σταύρο Καζάκη, που τοποθετήθηκε διά των σελίδων του «ΠτΘ» στα τεκταινόμενα του δήμου Ιάσμου, έδωσε ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν.

«Ο κ. Σταύρος Καζάκης χαίρει του απόλυτου σεβασμού μου και αγάπης από τη μεριά μου» εκμυστηρεύθυκε αρχικά ο κ. Μουμίν και ξεκαθάρισε πως «ο κάθε δημότης μας μπορεί ελεύθερα και δημοκρατικά να εκφράσει την άποψή του όπως και ο κ. Καζάκης».  Ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «με στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Καζάκη, διότι είναι ένας άνθρωπος στον οποίο πρότεινα τη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Ιάσμου».

Στην ουσία της απάντησής του ο Δήμαρχος Ιάσμου εξήγησε πως «εφόσον επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να μιλήσουμε δημόσια, οφείλω και εγώ να παραθέσω κάποια δεδομένα» και προσκάλεσε τον κ. Καζάκη, αν θέλει, να απαντήσει σε αυτά. Συγκεκριμένα ο κ. Καζάκης παρέθεσε τα εξής:

«Πρώτον ο κ. Καζάκης τόσα χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του δέχθηκε τις πολιτικές επιθέσεις του κ. Αμούτζα, ο οποίος συνεχώς τον κατηγορούσε για τις δημοκρατικές πολιτικές του επιλογές. Δεν τον είδα ποτέ να απαντά στον κ. Αμούτζα. Θέλω δημόσια λοιπόν να τον ρωτήσω γιατί ένοιωσε την ανάγκη σήμερα να πει κάτι για τη διοίκηση του δήμου Ιάσμου;

Δεύτερον ο κ. Καζάκης πράγματι ξεκίνησε με συγκεκριμένους υπαλλήλους στον Δήμο Ιάσμου με τους οποίους έκανε τα πρώτα βήματα. Έχει κάθε δικαίωμα ο κ. Καζάκης να θεωρεί ότι η οκταετία του ήταν η καλύτερη στον δήμο Ιάσμου, όλοι όμως κρινόμαστε. Οι δημότες και η ιστορία θα κρίνει.

Τρίτον ο κ. Καζάκης έχει συγκεκριμένους υπαλλήλους και εργαζομένους στον δήμο με τους οποίους διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επειδή έκανε μια δημόσια δήλωση με αναγκάζει και εμένα δημοσίως, εντίμως και ειλικρινώς να πω ότι ορισμένοι υπάλληλοι της υπηρεσίας αμφισβητώντας τον τρόπο της διοίκησής μου, πήγαιναν και μετέφεραν σκοπίμως και παρανόμως πληροφορίες στον κ. Καζάκη και στον κύκλο του».

Ο δήμαρχος Ιάσμου ολοκληρώνοντας χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις του κ. Καζάκη και έσπευσε να ξεκαθαρίσει για άλλη μια φορά πως «εγώ τον σέβομαι και τον εκτιμώ».

«Καταγράφω τις δηλώσεις του», συνέχισε «αλλά δεν είμαστε στην εποχή Καζάκη στον δήμο Ιάσμου. Αν έμεινε με την εντύπωση πως μπορεί να είναι δήμαρχος χωρίς να είναι δήμαρχος δεν υπάρχουν αυτά στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημόσια διοίκηση. Ο δήμος Ιάσμου άλλαξε σελίδα, έχει άλλο δήμαρχο, έχει άλλη δημοτική Αρχή. Και αυτή η Αρχή έχει άλλες αρχές, άλλα πιστεύω, άλλα ήθη».

«Εγώ πάντως για τη συγκεκριμένη και συγκροτημένη δήλωσή του θέλω να τον ευχαριστήσω. Την κατέγραψα. Για μένα ο κ. Καζάκης είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, πρώην δήμαρχος και, όπως κάθε δημότης Ιάσμου, έχει το δικαίωμα της ψήφου. Αν δεν αρέσει στον κ. Καζάκη η διοίκησή μας μπορεί να ψηφίσει τον κ. Αμούτζα την επόμενη φορά» επεσήμανε με νόημα κλείνοντας ο κ. Μουμίν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.