Σ.Καζακης: «Αν ο Δημαρχος Ιασμου θελει να βρει λυση, καλο θα ηταν να ψαξει τις δικες του ενεργειες και να αναθεωρησει»

Ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου με αφορμή τα όσα διαμείβονται τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Ιάσμου

«Οι υπάλληλοι στο κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον είναι ικανοί να προσφέρουν πολλά και να παράξουν για το καλό του τόπου τους»

Με αφορμή τα όσα διαμείβονται τις τελευταίες μέρες στον Δήμο Ιάσμου σχετικά με την απόφαση του δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν να  «ζητήσει» τις παραιτήσεις όλων των Διευθυντών, Προϊσταμένων  Τμημάτων και Ειδικών Συνεργατών», η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσίων υπαλλήλων(ΑΔΕΔΥ) και των φορέων που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση(ΠΟΕ-ΟΤΑ), απευθυνθήκαμε στον πρ. Δήμαρχο Ιάσμου κ. Σταύρο Καζάκη, ως μακροημερεύσαντα, επί δύο τετραετίες, δήμαρχο Ιάσμου και εκπροσωπούντα τον νηφάλιο πολιτικό λόγο της σύνεσης, και  της άποψης ‒όπως γίνεται καταφανές και από τις απαντήσεις του‒ ότι οι πολιτικοί ομιλούν κυρίως με τις πράξεις τους, οι οποίες υπάρχουν όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι ‒ δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες κ.ά. ‒ γνωρίζουν να εργάζονται ομαδικά, να εμπνέουν και να δημιουργούν  σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης, ευγενή επιπλέον συναγωνισμό στους συνεργάτες-υπαλλήλους τους.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω την κριτική μου για  όσα συνέβησαν και να υπερασπιστώ τους υπαλλήλους»

Ο κ. Καζάκης διευκρινίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να είναι μην είναι παρών στην πολιτική, και δη στην  επικοινωνία αντί της πολιτικής που κυριαρχεί στις μέρες μας,  εντούτοις λόγω των προσφάτων  γεγονότων στον Δήμο  Ιάσμου, θεώρησε δημοκρατικό του καθήκον και πολιτική υποχρέωσή του να λάβει θέση, δηλώνοντας τα εξής:

 «Αποστασιοποιημένος από την πολιτική τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, όταν ενημερώθηκα  για τα γεγονότα στον Δήμο Ιάσμου, και με το δεδομένο ότι ζητήσατε την άποψή μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω την κριτική μου  για όσα συνέβησαν και να υπερασπιστώ τους υπαλλήλους. Για πολλούς λόγους, και κυρίως, επειδή συνεργάστηκα με κάποιους από τους  συγκεκριμένους υπαλλήλους  σε δύσκολες στιγμές  της αυτοδιοίκησης, όταν δεν υπήρχε καν Δήμος  ‒ ο κ. Καζάκης ήταν ο πρώτος δήμαρχος του νεοδημιουργηθέντος, με το πρόγραμμα Ιωάννης Καποδίστριας, Δήμου Ιάσμου ‒  οργανώνοντας μαζί τους τον Δήμο από το μηδέν. Ακολούθησε μια οκταετία, όπου οικοδομήσαμε με στέρεες  βάσεις τον Δήμο, και υλοποιήσαμε  πληθώρα έργων.

«Ολα αυτά που πετύχαμε στην πρώτη οκταετία του καποδιστριακού δήμου δεν ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών  μόνο του Δημάρχου»

Οφείλω να διευκρινίσω ότι όλα αυτά που πετύχαμε δεν ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών  μόνο του Δημάρχου, αντιθέτως ήταν το αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς, έντονης και έντιμης συνεργασίας με τους υπαλλήλους του Δήμου, με τους οποίους εξακολουθώ και να έχω άριστες σχέσεις, και να απολαμβάνω την εκτίμησή τους.

Απορώ έτσι με τη σημερινή κατάσταση  και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί  στον Δήμο Ιάσμου ‒  οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η  συνομιλία μας με τον κ. Καζάκη έγινε πριν τη συνέντευξη τύπου που έδωσε προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο νυν δήμαρχος κ. Μουμίν Οντέρ ‒ και προσωπικά πιστεύω ότι αν ο Δήμαρχος θέλει να βρει λύση, καλό θα ήταν να ψάξει τις δικές του ενέργειες και να αναθεωρήσει, προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες, να λειτουργήσει ο Δήμος και να παράγει έργο. Οι   υπάλληλοι στο κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον που δημιουργεί ο πολιτικός του προϊστάμενος είναι ικανοί να προσφέρουν πολλά και να παράξουν για το καλό του τόπου τους». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.