Αντιπαραθεση στο Περιφερειακο Συμβουλιο για ορισμο Μιχελη στο LEADER

H πρόταση του Περιφερειάρχη για εκπρόσωπο στην επιτροπή παρακολούθησης στο LEADER Ροδόπης Ξάνθης έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση

Φωτιά έβαλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ο καθορισμός του εκπροσώπου της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Επιτροπή Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER 2023-27 Ροδόπης Ξάνθης, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την διοίκηση για προσπάθεια εξυπηρέτησης ημετέρων και προεκλογικές μεθοδεύσεις.

Και αυτό γιατί η πρόταση του Περιφερειάρχη για τη θέση, όπως αυτή μεταφέρθηκε από τον Αναπληρωτή κ. Κώστα Αντωνιάδη, ήταν το όνομα του πρώην Περιφερειακού Συμβούλου αλλά και Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Κομοτηνής κ. Κώστα Μιχελή, με αναπληρωτή του τον κ. Κώστα Κουρτίδη από την Ξάνθη.

Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό ο εκπρόσωπος να είναι Περιφερειακός Σύμβουλος, είθισται συνήθως να προέρχεται από το Συμβούλιο, όμως η παρουσία του κ. Μιχελή στο συμβούλιο ήταν το μικρότερο από τα προβλήματα που ανέκυψαν.

Ο κ. Τοψίδης, και η παράταξή του, αντέδρασαν με τον κ. Τοψίδη να σημειώνει πως γίνεται προσπάθεια από τον Περιφερειάρχη να περισυλλέξει προεκλογικά φίλους στην παράταξη, την ώρα που ο κ. Μιχελής όσο γνωρίζει, δεν έχει τις ειδικευμένες γνώσεις για τα προγράμματα αυτά, που αφορούν επιχειρήσεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατηγόρησε δε τον κ. Μέτιο, ο οποίος ήταν απών εκείνη την ώρα, πως δεν σταματά να κάνει εξυπηρετήσεις και μεταγραφές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια για παραμονή στη θέση του Περιφερειάρχη.

Από την πλευρά του και ο κ. Κατσιμίγας χαρακτήρισε πρόκληση το γεγονός ότι δεσμεύεται η εκπροσώπηση της Περιφέρειας στο LEADER για την επόμενη τετραετία, και πρόκληση και το όνομα του ατόμου που ορίζεται εκπρόσωπος, μιας και είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, με γνωστή πολιτική δράση. Για αυτό πρότεινε, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ Τοψίδης, να παραταθεί η θητεία του εκπροσώπου στο LEADER που ολοκληρώνεται.

Ενάντια στο συμφέρον της Περιφέρειας θεώρησε τον ορισμό αυτό, αντί ενός τεχνοκράτη, η κ. Φελίνα Καζάκου, διαπιστώνοντας πως εξυπηρετούνται φιλίες και κομματικές σχέσεις, παρά το συμφέρον της ανάπτυξής της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Αντωνιάδης, ο οποίος ζήτησε από την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν θέλει, όπως οι επικεφαλής, περιφερειακό σύμβουλο στη θέση ή τεχνοκράτη, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη των κ. Τοψίδη και Κατσιμίγα, που ζήσαν να ανακαλέσει.

Σε παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης επισήμανε πως η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους δεκάδων φορέων από Ροδόπη και Ξάνθη, με το κύριο έργο να γίνεται από επιστημονικές ομάδες.

Σημείωσε δε πως ο κ. Μιχελής συμμετείχε στο παρελθόν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει μια γνώση των πραγμάτων και μια σχετική εμπειρία.

Τελικά το θέμα αποσύρθηκε, για να συζητηθεί παρόντος του Περιφερειάρχη που έκανε την πρόταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.