Αντιπαραθεσεων συνεχεια για τη λειτουργια του Μεγαρου Μουσικης Κομοτηνης

Αδιαφάνεια κα αδιαφορία για την ορθή λειτουργία του καταλόγισε ο Μ. Ταπατζάς στη Διοίκηση

Ικανοποίηση για την λειτουργία και την επερχόμενη συνεργασία με την ΕΛΣ από το Χ. Μέτιο

Αφορμή για ακόμα μια αντιπαράθεση για την λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο αποτέλεσε η επερώτηση που κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Μανώλης Ταπατζάς, με τις δύο πλευρές να επαναλαμβάνουν, σε γενικές γραμμές τα επιχειρήματα των προηγούμενων διαξιφισμών για το θέμα.

Στην επερώτηση του ο κ. Ταπατζάς, με αφορμή ότι όπως θεωρεί «η διαχείριση του Μεγάρου περνάει πλέον στην Λυρική σκηνή» ζήτησε απολογισμό από την διοίκηση της ΠΑΜΘ, καθώς και αν είναι έτοιμη η περιφέρεια να υποστηρίξει αυτή τη νέα λειτουργία, τόσο οικονομικά όσο και σε προσωπικό.

Ζήτησε δε να μάθει αν υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής στην επιστροφή του Μεγάρου από την Αναπτυξιακή Ροδόπης, πως καλύφθηκαν οι δαπάνες για αυτό, αν είναι επαρκές το ένα άτομο που υπάρχει για τη λειτουργία του, τι περιλαμβάνει το ετήσιο κόστος συντήρησης, αλλά και ποια Διεύθυνση ή Τμήμα αποφασίζουν για τις παραστάσεις.

Απάντηση με αιχμές

Απαντώντας, με αρκετές δόσεις ειρωνείας για τις νύξεις του Περιφερειακού Συμβούλου περί μονολεκτικών απαντήσεων την προηγούμενη φορά, ο κ. Μέτιος επισήμανε πρωτίστως πως δεν περνά η πλήρης διαχείριση στην Ελληνική Λυρική Σκηνή, απλά η συμφωνία με αυτή, η οποία δεν ήρθε εύκολα, αλλά με συζητήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΛΣ, παραπέμποντας στην ανακοίνωση της ΠΑΜΘ μετά την επίσκεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής στην Κομοτηνή.

Μια σειρά από σημαντικές παραστάσεις που φιλοξενεί η ΕΛΣ θα φιλοξενούνται και θα παρακολουθούν οι κάτοικοι της περιοχής, που θα υποστηριχθούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως και η προμήθεια εξοπλισμού για το Μέγαρο.

Απάντησε επίσης πως υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής, δεν υπάρχει πρόβλημα με την δικαιολόγηση του κόστους των εξόδων μιας και το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της Περιφέρειας. Όσο για το προσωπικό τόνισε πως κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, είναι περισσότεροι αυτοί που βρίσκονται στο κτίριο για να βοηθήσουν για τη λειτουργία του.

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το Μέγαρο πλέον λειτουργεί αρκετά καλά, κατηγόρησε τον κ. Ταπατζά πως «αγνοείτε τα βασικά, ακόμα και σήμερα, και έχετε παντελή άγνοια για όλες τις διαδικασίες που υπάρχουν στην Περιφέρεια».

Η απάντηση δε ικανοποίησε τον κ. Ταπατζά, ο οποίος αφού τόνισε πως γνωρίζει καλά από Δημόσια Διοίκηση, εξέφρασε την άποψη πως δεν αποφασίζει καμία διεύθυνση ή τμήμα, ενώ έκανε αναφορά στην κ. Ζωή Κοσμίδου, σύμβουλο του Περιφερειάρχη σε σύνδεση με το Μέγαρο Μουσικής, που όπως τόνισε «έχει συνδεθεί με τις προεκλογικές φιέστες μέσα από τη λειτουργία του Μεγάρου».

Αφού δε εξέφρασε αμφιβολίες για την ασφάλεια του μεγάρου με την ελλιπή στελέχωσή του, συγκρίνοντάς το με τα άλλα Μέγαρα, που έχουν οργανισμούς και είναι επανδρωμένα με προσωπικό σε όλα τα επίπεδα, ενώ μίλησε για «λεηλάτηση» του κτιρίου στο παρελθόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.