Αντιδραση Λαφτση στην ανεξαρτητοποιηση Στρατιαδη-Λουτατιδη

«Η απόφασή τους γεννά περισσότερα ερωτήματα, αντί να δίνει απαντήσεις»

Αιχμές αφήνει η επικεφαλής της ΠΟΛΗτικής Ανατροπής κ. Ελένη Λαφτσή, για την ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Στρατιάδη και Λουτατίδη από την παράταξη. Όπως κατηγορεί τους δύο συμβούλους η κ. Λαφτσή, η απόφαση ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, ενώ κάνει λόγο για στάση που μόνο ερωτήματα γεννά.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Λαφτσή:

«Η απόφαση για ανεξαρτητοποίηση  των Α. Στρατιάδη, Γ. Λουτατίδη από την παράταξη της ΠΟΛΗτικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  που στηρίχτηκε από τον  ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Κομοτηνής, έγινε χωρίς καμμία προηγούμενη διαβούλευση μαζί μου και με την παράταξη ευρύτερα  ώστε να τεθούν οι όποιες διαφωνίες  με την πολιτική της παράταξης κατά το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε από την αρχή τους είχε δοθεί από μέρους μου η απόλυτη ελευθερία κινήσεων και πρωτοβουλιών  ως προς την ανάδειξη προβλημάτων, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, που αφορούν την περιοχή. Η εκ των υστέρων συζήτηση στην παράταξη της απόφασης ανεξαρτητοποίησής τους, μάλλον περισσότερα ερωτήματα γεννά, αντί να δίνει απαντήσεις για τους πραγματικούς λόγους αυτής της απόφασης.

Αν η απόφασή τους αυτή συνδέεται με την επιλογή τους για αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τότε δεν υπήρχε λόγος τέτοιας σπουδής, αφού ήταν σε γνώση τους εδώ και τρία χρόνια  ότι δεν ήμουν διατεθειμένη  να διεκδικήσω για 3η φορά, ως επικεφαλής της κίνησης, τον Δήμο Κομοτηνής. Αν όμως η απόφαση τους αυτή δεν  συνδέεται άμεσα με την αυτοδιοίκηση, αλλά με διαφωνίες σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι δημοτικές παρατάξεις δεν συγκροτούνται στη βάση της ιδεολογικής  ταύτισης ή καθαρότητας. Όλοι όσοι συμμετέχουν είναι αυτονόητο ότι διατηρούν το δικαίωμα στην διαφορετικότητα της άποψης και της αντίληψης. Και  τελικά  όλοι  κρίνονται από την κοινωνία.

Συνυπάρχουμε σχεδόν τέσσερα χρόνια στην παράταξη. Πότε ακριβώς αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν μέσα από αυτήν, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, την ομόνοια και την αδελφοσύνη μεταξύ των δημοτών; Μήπως μετά τις τελευταίες  εκλογές; Και μπορούν να την υπηρετήσουν ως ανεξάρτητοι  στους ελάχιστους μήνες που απομένουν έως τις  αυτοδιοικητικές εκλογές;

Μόνο ερωτήματα μάλλον  γεννούν  όλα αυτά!

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗτικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΛΕΝΗ ΛΑΦΤΣΗ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.