Αναπτυξη και αντιμετωπιση της ακριβειας στην ΑΜΘ προτασσει η Κρυσταλλια Αρμενακη

«Κατεβαίνω στις Ευρωεκλογές για να δώσω το στίγμα και τη φωνή του Έβρου, της Θράκης, της Περιφέρειας ΑΜΘ»

Να εκπροσωπήσει την ΑΜΘ και τους ανθρώπους της και την επόμενη μέρα θέλει η Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Να αποτελέσει τη φωνή του Έβρου και της Περιφέρειας ΑΜΘ γενικότερα θέλει η κ. Κρυσταλλία Αρμενάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής  με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που αποτελεί ουσιαστικά και την μοναδική  υποψηφιότητα  από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας ΑΜΘ στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, επισήμανε τις βασικότερες ανάγκες της Περιφέρειας ΑΜΘ, επικεντρωνόμενη στην ανάπτυξή της που αποτελεί το κλειδί και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή

ΠτΘ: Έχετε παρουσία στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήδη από τα νεανικά σας χρόνια, αυτή όμως είναι η πρώτη σας υποψηφιότητα.

Κ.Α.: Επέλεξα όλα τα προηγούμενα χρόνια να πορεύομαι  στην κοινωνία μέσω της εργασίας μου και μέσω κοινωνικής προσφοράς από  συλλογικότητες, οργανώσεις και συλλόγους. Θεωρώ ότι ο καθένας ανήκοντας σε έναν πολιτικό  χώρο θα πρέπει να δίνει τα δικά του  δείγματα γραφής, τόσο στον επαγγελματικό του στίβο, όσο και στην κοινωνία, πριν αποφασίσει ή οι  συνθήκες το φέρουν, να κληθεί να  προσφέρει από  μια δημόσια  θέση.

Έχω μια πορεία στην νεολαία σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τα χρόνια των σπουδών μου, και από το 2018 μέχρι σήμερα υπηρετώ ως μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και στη θέση της αναπληρώτριας γραμματέα του Τομέα Άμυνας από το 2022. Αυτά ήταν έτη αδιάκοπης πολιτικής συμμετοχής, κατά τα οποία είδαμε τον πολιτικό μας χώρο και πάνω απ’ όλα τη χώρα μας να διέρχεται πολλών και διαφορετικών συνθηκών, κοινωνικών και οικονομικών, με εθνικό, πρωτίστως όμως ανθρώπινο και ατομικό αντίκτυπο στον κάθε  πολίτη.

Δεν εξαρτώ και δεν θέλω να εξαρτήσω τη ζωή μου από την πολιτική, γιατί εμείς μεγαλώσαμε ιδεολογικά, με το δόγμα ότι πολιτική σημαίνει προσφορά, και αν κληθεί να προσφέρει από δημόσια θέση θα το κάνει. Σίγουρα θα πρέπει να ανανεώνονται τα πρόσωπα στις δημόσιες θέσεις,  προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια, αλλά  και η δυναμική που το κάθε νέο πρόσωπο μπορεί  να φέρει στην πολιτική σκηνή.

Εκλογική μάχη κοντά στους πολίτες

ΠτΘ: Θεωρείτε ότι οι Έλληνες πολίτες επιλέγουνε και με αυτή τη λογική, τουλάχιστον στη μεγάλη πλειοψηφία, δεδομένου ότι η μάχη των ευρωεκλογών είναι ακόμα δυσκολότερη για τους υποψήφιους από την ελληνική περιφέρεια από άποψη προβολής;

Κ.Α.: Εγώ σε αυτόν τον αγώνα στρατεύομαι κατόπιν επιλογής του προέδρου, που εφόσον θεώρησε ότι μπορώ να προσφέρω από αυτή τη θέση, έχω στρατευτεί στην εν λόγω εκλογική και πολιτική μάχη.

Είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς τους ανθρώπους με υψηλή αναγνωρισιμότητα.  Εγώ σε αυτόν τον αγώνα είμαι χαρούμενη γιατί κατεβαίνω για το στίγμα και για τη φωνή του  Έβρου, της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και προσπαθώ να συναντώ όσο  γίνεται περισσότερους ανθρώπους,  να κάνω ομιλίες στην έδρα  κάθε Π.Ε. της περιφέρειάς μας, και να καταγράφω με στοχευμένο τρόπο τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειάς μας και τα οποία άπτονται της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σίγουρα από όλη αυτή την εκλογική μάχη  μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε όλοι όσοι  δεν στοχεύουμε να εξαρτηθούμε από την πολιτική, ούτε και στοχεύουμε να καταλάβουμε μια θέση νοιώθοντας έτσι ότι θα γίνουμε κάτι καλύτερο από  αυτό που  είμαστε και κάτι περισσότερο.

Στο ΠΑΣΟΚ  κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη νέα του εποχή, σε δύσκολους καιρούς, με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να έχει απογοητευτεί από την πολιτική.

Πρώτιστο ζήτημα η ανάπτυξη

ΠτΘ: Ποια είναι τα ζητήματα που πρώτα ως πολίτης και δευτερευόντως με την ιδιότητα της εκπροσώπου μας, θα θέτατε εσείς ως προτεραιότητα για την περιοχή;

Κ.Α.: Το  πρώτο και μεγαλύτερο ζήτημα  που μαστίζει την περιοχή μας είναι η ανάπτυξη, που  πρώτη αυτή μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που συνιστά τον μεγαλύτερο εθνικά εχθρό μας.

Αυτή μπορεί  να προσφέρει στον τόπο νέα ελπίδα και νέα πνοή, ώστε να αναπτυχθεί  μια καινούργια δυναμική σε όλους  τους τομείς της καθημερινότητας, και η περιφέρειά μας να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει, ως πύλη της Ευρώπης και της Ε.Ε.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι η ακρίβεια, που δεν επιτρέπει στους πολίτες να ζούνε αξιοπρεπώς καθότι πλέον ο μισθός των εργαζομένων και το εισόδημα των βιοποριζόμενων από την εργασία τους, δεν αρκεί για να αντιμετωπίσουν τις βασικές  τους ανάγκες και να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Η ανάπτυξη άλλωστε μπορεί  να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και στην πάταξη της ακρίβειας, στηρίζοντας κυρίως και πρωτίστως τις τοπικές επιχειρήσεις, μέσα από ειδικά ευρωπαϊκά  προγράμματα ένταξης και ενίσχυσης, κατά ειδικό αντικείμενο ενασχόλησης.

Για την περεταίρω στήριξη των επιχειρήσεων θα  πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, προκειμένου να μπορέσουν  οι εργοδότες να πάρουν μια ανάσα σε συνδυασμό και με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να μπορέσουν και να δώσουν  περισσότερες θέσεις εργασίας και να ανοίξουν τον κύκλο εργασιών τους, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και στο δημογραφικό.

Το τρίτο ζήτημα είναι η εθνική  άμυνα και η εθνική ασφάλεια, για αυτό θα πρέπει με δυναμικές και ανυποχώρητες παρεμβάσεις να αξιώσουμε για εθνικούς λόγους να υπάρξουν ειδικοί φορολογικοί  συντελεστές στους κατοίκους των  ακριτικών περιοχών, ώστε να παταχθεί η έξοδος ουσιαστικά των πολιτών σε όμορες γείτονες χώρες.

Θα πρέπει να αξιώσουμε την ουσιαστική αναγνώριση από την Ε.Ε.  των  ελληνικών συνόρων ως ευρωπαϊκών συνόρων, προκειμένου με  ενισχυμένες δυνάμεις  τόσο της Frontex όσο και της Euoropol, να συνδράμουν τα μέγιστα στη φύλαξη των συνόρων μας, ώστε να εφαρμοστεί συντεταγμένα το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο που ψηφίστηκε στις 10 Απριλίου, και η Ε.Ε. να  αναλάβει την ευθύνη που της αντιστοιχεί και να προστατέψει τα σύνορά μας, τα οποία δέχονται κατά καιρούς έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί από τη χώρα μας.

Ο κυρίαρχος λόγος που ασχολήθηκα με τα πολιτικά πράγματα, ήταν τα εθνικά θέματα, η εθνική  άμυνα  και η εθνική  ασφάλεια της χώρας. Η χώρα μας θα πρέπει με  τρόπο ανυποχώρητο, δυναμικό και αποσαφηνισμένο, να  απαιτεί  διαρκώς από την  Ε.Ε. την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, η οποία  δεν χάνει την  ευκαιρία να αποκαλύπτει και να προβάλει τον αναθεωρητισμό της  και τον επεκτατισμό της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.