Αλεξης Τσιπρας: «Αθλιο και επιζημιο να εργαλειοποιειται η μουσουλμανικη μειονοτητα»

Στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Το πρωί της Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά, στον οποίο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του «για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα, στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μείζον θεσμικό και εθνικό ζήτημα εκφράζοντας την ανησυχία του  για τη στοχοποιήση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μια πρακτική που όπως σημείωσε ο ίδιος διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει, και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους.

«Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια για να κάνει λόγο και για εργαλειοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων «με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά προς τη ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις»

«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό.  Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση της ισονομίας και της  ισοπολιτείας στη Θράκη. Μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην Ειδική Διακομματική Επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

Απευθύνθηκε δε κλείνοντας σε κάθε Έλληνα πολίτη τονίζοντας πως «οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι εάν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα χρόνια δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα, έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι, σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι, θα έλεγα, μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει, όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης, είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης, ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας, στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο».

«Εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  απέναντι σε αυτό το μήνυμα το ανατριχιαστικό, που είναι μήνυμα εις βάρος της δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.  Θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Τσίπρας.

Ιωάννης Σαρμάς: «Η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες που μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν»

Στον ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναφέρθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Ιωάννης Σαρμάς, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες που μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε», σημείωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, εκτίμησης γεγονότων και συμπερασμάτων», τόνισε ο κ. Σαρμάς.

 «Η Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρμάς ο ίδιος θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας καθώς όπως τόνισε «όπως διαπιστώνουμε, συνεργάζεται με την ελληνική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δημοκρατικών κοινωνιών που στοιχειοθετεί την αδίστακτη εκμετάλλευση ατόμων από τους διακινητές.

Αναφορικά με τον Έβρο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο αρμόδιους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να αποτραπεί η αντικανονική είσοδος αλλοδαπών στη χώρα μας. Όσοι ζητήσουν άσυλο, οφείλουν να χρησιμοποιούν τις θεσμοθετημένες πύλες εισόδου στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, κάθε είσοδος που δεν γίνεται από εκεί, δημιουργεί ζήτημα κανονικότητας και αυτό που οφείλουμε εμείς είναι να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.