Ακομα 4 νεα απορριμματοφορα θα προστεθουν στο στολο του Δημου Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανανέωσης των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου

Στην προμήθεια ακόμα 4 απορριμματοφόρων, συνεχίζοντας την ανανέωση του υφιστάμενου στόλου του, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Τους όρους για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια αυτή ενέκρινε την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με τα απορριμματοφόρα, όταν αποκτηθούν, να ανεβάζουν τον αριθμό των επίμαχων οχημάτων που έχει προμηθευτεί ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, μέσω προγραμμάτων, ιδίων πόρων και δωρεών (TAP) σε άνω των 10.
 
Το κόστος των αποριμματοφόρων αυτών ανέρχεται σε 615.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α 24% (762.600 ευρώ με Φ.Π.Α. 24%).
 
Από αυτά, το ποσό των 660.00,00 ευρώ θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και το ποσό των 102.600,00 ευρώ θα καλυφθεί από Ιδίους Πόρους του Δήμου.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, πάντα στοχεύουν στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως έκαναν και με τα προηγούμενα απορριμματοφόρα.
 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν αγοραστεί, ή να βρίσκονται στη διαδικασία προμήθειας, περίπου 10 απορριμματοφόρα, όταν ο αρχικός στόλος πριν αυτό τον κύκλο ανανέωσης ήταν 13.
 
Με αυτό τον τρόπο έχουν προχωρήσει στη ριζική ανανέωση του στόλου, με την προσθήκη και απορριμματοφόρων που μπορούν να κάνουν αποκομιδή από τους 35 και πλέον ημιυπόγειους κάδους χωρητικότητας 1,5 και 3 κυβικών μέτρων, που σημαίνει μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Γεγονός που βοηθά να μείνουν όσο το δυνατόν πιο κάτω τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας,

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.