Αγιασμος και Βασιλοπιτα με μηνυματα ενοτητας στο Δημο Ιασμου

«Θα συνεργαστούμε με όλους τους θεσμούς, χωρίς διακρίσεις, ώστε όλη η κοινωνία μας να προοδεύσει» τόνισε ο Δήμαρχος Τζανέρ Ιμάμ

Αγιασμός και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου στο Δήμο Ιάσμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Η τελετή έλαβε χώρα στην αυλή του Δημαρχείου, με τους παρευρισκόμενους να εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό και να γεμίζουν το χώρο. Το παρών έδωσαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι των οικισμών, στελέχη και εργαζόμενοι του Δήμου, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Τσαλικίδης, πρώην Αντιδήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Μάλιστα το φλουρί κέρδισε εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην τελετή.

Σέβεται τα ήθη και τα έθιμα όλων των δημοτών η νέα Δημοτική Αρχή

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στον Ίασμο, τόνισε πως ως νέα Δημοτική Αρχή Ιάσμου, σέβονται τα ήθη και τα έθιμα όλων των δημοτών, την κοινωνική, θρησκευτική, και πολιτισμική τους ταυτότητα, και αγκαλιάζουν όλες τις δράσεις για την ειρηνική συνύπαρξη όλων, και την εξίσωση των ελάχιστων διαφορών που υπάρχουν.

«Θα συνεργαστούμε με όλους τους θεσμούς, χωρίς διακρίσεις, ώστε όλη η κοινωνία μας να προοδεύσει» ανέφερε, στο πλευρό όλων όσων βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων των δημοτών τους, αλλά και θα ενισχύσουν το ηθικό τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των ημερών.

«Όλοι χρειαζόμαστε πρότυπα, διότι η ζωή δεν είναι μόνο οικονομία και καθημερινότητα, και ένα τέτοιο πρότυπο ζωής είστε και εσείς Σεβασμιώτατε» ανέφερε απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη, πριν αυτός προχωρήσει στον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου.

Σεβασμός σε όλες τις παραδόσεις στον Ίασμο

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήρε το παράδειγμα του Αγίου Βασιλείου που τιμάται με την κοπή της βασιλόπιτας, αναφέρθηκε στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη, και τους συμβολισμούς της.

«Εμείς εδώ στη Θράκη γενικότερα και ειδικότερα στη Ροδόπη και το Δήμο Ιάσμου, έχουμε ένα ακριβό προνόμιο: να ζούμε όλοι εν αγάπη, εν ειρήνη και με σεβασμό ο ένας στον άλλο» τόνισε, σεβόμενοι ο ένας την παράδοση του άλλου, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

«Το μήνυμα για την ζωή μας σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, είναι στο καντήλι που καίει εδώ, που ανάβει και φωτίζει, να προσθέτουμε λάδι, για να φωτίζουμε τη ζωή όλων μας, εν αγάπη, εν ειρήνη και εν ομονοία» σημείωσε, δεσμευόμενος πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι ιερείς στις ενορίες του Δήμου θα βρίσκονται εκεί, προτρέποντας όσους παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές των ανθρώπων να έχουν ως γνώμονα τον σεβασμό σε κάθε πρόσωπο, κάθε άνθρωπο και προς τον Θεό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.