Αντιπαραθεση για τα αντιπλημμυρικα στον Εβρο

Με κριτήριο το ανεκτέλεστο έργων η επιλογή των τεχνικών εταιρειών για το έργο του ρέματος Λουτρών σύμφωνα με τον Χρ. Τοψίδη

Τους λόγους για τους οποίους κλήθηκαν τρεις εταιρείες να καταθέσουν προσφορές για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στον Έβρο, εξήγησε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, εξηγώντας ότι η επιλογή έγινε γιατί αυτές οι εταιρείες είχαν το χαμηλότερο ανεκτέλεστο έργων ανάμεσα σε αυτές που μπορούσαν να κληθούν, και έτσι ήταν πιο πιθανό πως θα ξεκινούσαν το γρηγορότερο τις εργασίες.

Η απάντηση δεν ικανοποίησε τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κ. Στέργιο Ηλιόπουλο, που κατέθεσε την ερώτηση, στην οποία τόνιζε πως είχαν κληθεί μόνο 3 οικονομικοί φορείς να καταθέσουν προσφορές για το έργο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ», αντί των 21 που έχουν δυνατότητα εκτέλεσης του έργου και έδρα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μιλώντας για κίνδυνο μικρότερων εκπτώσεων λόγω των περιορισμών και άρα οικονομικής ζημιάς για την περιφέρεια, μιας και δεν διευρύνθηκε η διαδικασία.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό του θέματος, σημείωσε πως ακολούθησαν την κατεπείγουσα διαδικασία, για ένα έργο το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια, όμως ο κίνδυνος από την μη υλοποίησή του αυξήθηκε μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου στον Έβρο.

Για αυτό και έγινε εισήγηση να κληθούν φορείς που έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης του έργου χωρίς καθυστερήσεις λόγω μειωμένου φόρτου εργασίας, δηλαδή κλήθηκαν τεχνικές εταιρείες με το μικρότερο ανεκτέλεστο ποσοστό έργων, ώστε να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών.

«Αυτό ήταν το κριτήριο για να κληθούν οι συγκεκριμένοι οικονομικοί φορείς» σημείωσε ο κ. Τοψίδης, αμφισβητώντας την άποψη του κ. Ηλιόπουλου πως η κλήση περισσότερων φορέων θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες εκπτώσεις, αλλά και ότι προλαμβάνει (η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί) τα αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως ένας από τους λόγους που έγινε η ερώτηση ήταν ακριβώς για να προλάβουν τη διαδικασία, και τυχόν συνεννόηση που θα μπορούσε να υπάρξει μεταξύ των εταιρειών, τονίζοντας πως τώρα έχει στραφεί η προσοχή της κοινωνίας της περιφέρειας στο θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.