Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια: «Γιατι καλεστηκαν μονο τρεις εταιρειες για διαγωνισμο 2,8 εκατ ευρω;»

Τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση έργου στον Έβρο αμφισβητεί η περιφερειακή παράταξη

Επερώτηση σχετικά με τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου  «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ», προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ κατέθεσε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Στην επερώτηση της η περιφερειακή παράταξη θέτει ερωτήματα για την επιλογή της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης για τη δημοπράτηση του έργου.

Όπως εξηγεί η περιφερειακή παράταξη στην επερώτησή της «με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής και με τις ψήφους μόνο της παράταξής σας, το αναφερόμενο έργο θα πραγματοποιηθεί με ανάθεση με την προσφυγή στη διαδικασία  της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Στη διαδικασία αυτή καλούνται μόνο 3 οικονομικοί φορείς μετά από email που απέστειλε στις 29-01-2024 ο  Αντιπεριφερειάρχης Έβρου προς τη ΔΤΕ Π.Ε ΕΒΡΟΥ, το οποίο έλαβε αριθμ. πρωτ. 29578/647/29-01-2024, και καλούσε την ΔΤΕ ΠΕ ΕΒΡΟΥ να προβεί στην πρόσκληση υποβολής προσφορών σε τρεις συγκεκριμένους οικονομικούς φορείς»

Κατόπιν τούτων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης κ. Στέργιος Ηλιόπουλος και κ. Δημήτρης Λυμπεράκης κατέθεσαν προς την περιφερειακή αρχή τα εξής ερωτήματα:

  1. Γιατί δεν καλέστηκαν οι 21 οικονομικοί φορείς (τεχνικές εταιρίες) που έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης του έργου και έχουν έδρα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης;
  2. Με ποια κριτήρια ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου προτείνει τις 3 συγκεκριμένες εταιρίες;
  3. Ποιο είναι το κέρδος για την Περιφέρεια μας από τον  συγκεκριμένο τρόπο ανάθεσης;
  4. Υπάρχουν παρόμοια έργα στην συγκεκριμένη περιοχή που δόθηκε προσφορά έκπτωσης 40%, άρα έκπτωση 1.120.000€ και το κόστος του συγκεκριμένου έργου θα έφτανε στα 1.680.000€. Τι πρόκειται να κάνετε στην περίπτωση που υπάρξουν εκπτώσεις της τάξης  έως 10% (280.000€); Θα προχωρήσετε στην πραγματοποίηση του έργου παρά την οικονομική ζημιά που θα επέλθει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.