Αναμονη ακομα για τη μεταφορα των μαθητων στο Ειδικο Σχολειο

Μόνο οι διαδικασίες αδειοδότησης μένουν για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα οχήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Κομοτηνής, αγκάθι όμως οι οδηγοί

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Σχολείου, και των οχημάτων που έχει προμηθευτεί ο Δήμος Κομοτηνής για αυτή, επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, αυτή τη φορά στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Να θυμίσουμε πως σε συνεδρίαση του συμβουλίου πριν από περίπου ένα μήνα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης είχε τονίσει πως η προμήθεια αυτοκινήτων έχει γίνει, όμως απομένει να βρεθεί οδηγός.

Στο ζήτημα επανήλθε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, ο οποίος ζήτησε να μάθει τι υπολείπεται για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, αν βρέθηκαν οδηγοί, και πότε θα ξεκινήσει η μεταφορά μαθητών.

Απαντώντας ο κ. Γκαράνης σημείωσε πως τα λεωφορεία παραδόθηκαν εντός προθεσμίας, αλλά έπρεπε να βγει η έγκριση τύπου των οχημάτων, που βγήκε τελικά στις 31 Ιανουαρίου, ενώ πήραν τα πιστοποιητικά στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι άδειες αναμένεται να βγουν μέσα σε ένα μήνα.

Όσο αφορά όμως τους οδηγούς, τα προηγούμενα χρόνια γινόταν διαγωνισμός από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όμως σε δεύτερη φάση, θα βγάλει διαγωνισμό για δύο οδηγούς και συνοδούς η Περιφέρεια ΑΜΘ, χωρίς ακόμα καθαρή εικόνα που βρίσκεται η διαδικασία.

Σημείωσε δε πως με δεδομένη τη δυσκολία που υπήρχε και παλιότερα για την εύρεση οδηγών, δεν μπορεί να γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα για να ξεκινήσει με αυτά τα οχήματα η μεταφορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.