Ζημιες απο το χαλαζι της Δευτερας σε καλλιεργειες της Ροδοπης

Να υπάρξει δίκαιη αποτίμηση των ζημιών και άμεση αποζημίωση των πληγέντων κερασοπαραγωγών ζητά ο Δ. Χαρίτου

Ζημιές σε καλλιέργειες στη Ροδόπη προκάλεσε η χαλαζόπτωση που καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Κυρίως επλήγησαν οι κερασώνες του Γιακά με τους ανθρώπους του ΕΛΓΑ να πραγματοποιούν άμεσα επιτόποιους ελέγχους για την εκτίμηση της έκτασης των ζημιών.

Το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου βρέθηκε σε Θάμνα, Αγίασμα και Ρίζωμα προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος των ζημιών.

Ο υποψήφιος βουλευτής συνομίλησε με κερασοπαραγωγούς, παρουσία του επόπτη του ΕΛΓΑ Σέργιου Κατσίκη, ο οποίος έκανε επιτόπιους ελέγχους στους πληγέντες, από το χαλάζι, κερασώνες. Στις επαφές του υποψηφίου βουλευτή έγινε γνωστό ότι η χαλαζόπτωση προκάλεσε πτώση καρπών σε ορισμένα δένδρα, ενώ σε άλλα δένδρα το χαλάζι έπληξε το κεράσι ακόμη και 100% οπότε θα υπάρξει μείωση της παραγωγής. Ενώ ενημερώθηκε και για το φαινόμενο της ακαρπίας στα κεράσια που προηγήθηκε αρχές Μαρτίου λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τότε και προκάλεσαν προβλήματα στις δενδροκαλλιέργειες.

Ο Δημήτρης Χαρίτου είχε επικοινωνία και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θράκης Δημήτρη Πανταζή, από τον οποίον ενημερώθηκε ότι άμεσα θα γίνει η αναγγελία για πρόσκληση, ώστε οι πληγέντες κερασοπαραγωγοί να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Ο υποψήφιος βουλευτής στις συνομιλίες του τόσο με τους παραγωγούς όσο και τον ΕΛΓΑ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία δίκαιη αποτίμηση των ζημιών και άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, όπως γινόταν και στο παρελθόν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα διαχειριστεί εκ νέου η νέα προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.