Αεροδρομιο Αλεξανδρουπολης: Ανοδος 7% στην επιβατικη κινηση κατα το πρωτο επταμηνο του 2026
Αύξηση 7% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» κατά το πρώτο επτάμηνο του 2026, ξεπερνώντας τη συνολική άνοδο που σημειώθηκε στα αεροδρόμια διαχείρισης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, η συνολική επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια που διαχειρίζεται αυξήθηκε κατά 5,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025.
Όπως δήλωσε στο ertnews.gr ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, η θετική αυτή πορεία αποτυπώνει τη σταθερή ενίσχυση του αεροδρομίου, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού, συνδέοντας την ακριτική πόλη με την Αθήνα, το Ηράκλειο και τη Σητεία.
Πέρα από την επιβατική κίνηση, ο αερολιμένας διαδραματίζει κομβικό επιχειρησιακό ρόλο κατά τη θερινή περίοδο στην αεροπυρόσβεση καθώς φιλοξενεί τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, παρέχοντας υποστήριξη με υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
Παράλληλα αξιοποιείται και ως σημείο «στάθμευσης» αεροσκαφών διαθέτοντας σταθερά τουλάχιστον τρεις θέσεις στάθμευσης για αεροσκάφη μεσαίου τύπου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έτσι, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση άλλων αεροδρομίων της χώρας που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
