Υπο την σκια της εξαγγελιας των μετρων γιορτασθηκε η Εργατικη Πρωτομαγια

Με δύο χωριστές συγκεντρώσεις γιορτάσθηκε η εργατική Πρωτομαγιά και στην πόλη μας. Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ και η δεύτερη στην πλατεία από το ΠΑΜΕ.

 

Μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο γεγονός που σχολίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παντελής Μαγαλιός, αρνητικά.


Παντελής Μαγαλιός: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται»

Τον προβληματισμό του για τη μη συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παντελής Μαγαλιός. «Παρόλο που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κυβερνά τη χώρα, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται. Οι εργαζόμενοι απέχουν από τις συγκεντρώσεις που αποδεικνύει ότι δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται και δεν έχουν λάβει υπόψη τους τα μέτρα. Εύχομαι η πατρίδα μας να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα, εύχομαι αυτοί που μας κυβερνούν και το ΔΝΤ να καταλάβουν ότι τα μέτρα που προσπαθούν να επιβάλουν δεν είναι μέτρα για συνταξιούχους και εργαζόμενους με αυτούς τους μισθούς και με αυτή την ποιότητα εργασίας».

Παναγιώτης Τσουκαλάς: «Τα πιο σκληρά μέτρα μετά την μεταπολίτευση»

«Η πρωτομαγιά γιορτάζεται υπό την σκιά των προβλημάτων της χώρας και της έλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και της αναμονής των σκληρών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Είναι τα πιο σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται μετά την μεταπολίτευση. Οι εργαζόμενοι λέμε όχι σε αυτά και δεν υποστέλλουμε τη σημαία των αγώνων εν αντιθέσει την κρατάμε ψηλά και ενωμένοι και δίπλα στα συνδικάτα προχωράμε για νέους αγώνες. Όλοι μαζί για την απεργιακή κινητοποίηση της 5ης Μάη που θα αποτελέσει την αφετηρία νέων αγώνων», δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Απόστολος Κουτάβας: «Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή των μέτρων»

«Η μέρα της Πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους να δέχονται μια ανελέητη επίθεση από την κυβέρνηση και την τρόικα με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση αλλά και την κρίση στην χώρα μας. Στόχος η κατεδάφιση κατακτήσεων ενός αιώνα που πάρθηκαν με θυσίες και αγώνες και αίμα. Είμαστε ενάντιοι στα μέτρα και καλούμε την κυβέρνηση να τα πάρει πίσω, αλλά και τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό ώστε την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την έφεραν. Καλούμε σε ένα μαζικό κίνημα όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς να βγουν στο προσκήνιο και να καλέσουν τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και το επόμενο διάστημα με τη απεργία στις 5 Μάη για ένα γενικό ξεσηκωμό», δήλωσε το μέλος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Απόστολος Κουτάβας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.