Βρετανια: Εκτος της «πρασινης λιστας» η Ελλαδα

Σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών κατά την επιστροφή τους όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα

Εκτός της «πράσινης λίστας» της Αγγλίας έμεινε η Ελλάδα, εξέλιξη άκρως αρνητική για τον τουριστικό κλάδο της χώρας, ο οποίος είχε «επενδύσει» αρκετά στους ταξιδιώτες από το νησί.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, οι Άγγλοι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα από τις 17 Μαΐου σε Πορτογαλία, Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νησιά Φερόε και Φόλκλαντ.

Στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, το νησιωτικό σύμπλεγμα South Georgia and the South Sandwich, καθώς και τα νησιά Αγία Ελένη, Tristan de Cunha και Ascension Island.

Οι επισκέπτες στις χώρες που είναι στην «πράσινη» λίστα θα υποχρεούνται σε δύο διαγνωστικά τεστ, ένα τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης στη Βρετανία και ένα 48 ώρες μετά την είσοδο στη χώρα. Αυτό το μέτρο αφορά και τους εμβολιασμένους όπως και τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες. Στα θετικά είναι ότι αποφεύγουν την καραντίνα.

Όσον αφορά στους ταξιδιώτες από τις «πορτοκαλί χώρες», όπως είναι η Ελλάδα, θα πρέπει να υποβληθούν σε τρία διαγνωστικά τεστ, ένα πριν από την άφιξη στη Βρετανία, ένα δεύτερο 48 ώρες μετά την έλευση στη χώρα και ένα τρίτο οκτώ μέρες μετά την είσοδο στη Βρετανία. Παράλληλα ισχύει υποχρεωτικά κατ’ οίκον καραντίνα για δέκα ημέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.