Το χρονοδιαγραμμα για τις 1.264 μονιμες προσληψεις δημοτικων αστυνομικων

Την άνοιξη αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις

Με την επίσημη υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους της χώρας, στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, για τις μόνιμες θέσεις που επιθυμούν να καλύψουν για τη Δημοτική Αστυνομία, προχωρά η διαδικασία για την κατάρτιση της τελικής προκήρυξης που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ. Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. 

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, η προκήρυξη που αφορά 1.264 μόνιμες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών, δεν έχει ακόμα φτάσει στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής. Κάτι που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη Ιανουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους.

Στη συνέχεια εντός του Φεβρουαρίου, το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην κατάρτιση της σχετικής προκήρυξης. Στη συνέχεια η προκήρυξη θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και μετά από περίπου δύο εβδομάδες θα εκδοθεί, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΥΠΕΣ – εφόσον ακολουθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα – η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Άνοιξη. Με το χρόνο βέβαια διεξαγωγής των εθνικών εκλογών να καθορίσει και την πορεία της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Στον διαγωνισμό της δημοτικής αστυνομίας θα ζητούνται άτομα από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ).

Η προκήρυξη θα θέτει ηλικιακά κριτήρια και θα ορίζει μία σειρά από υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Η προκήρυξη για τις 1.264 προσλήψεις αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου και αφορά υποψηφίους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.