Το 4ο Πανελληνιο Συνεδριο της “ Bee real estate” στην Αλεξανδρουπολη

Με εισηγήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τον Κώδικα Δεοντολογίας Μεσιτών στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των συνεργατών της και βραβεύσεις για τους «διακριθέντες» της χρονιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 15 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, το 4ο πανελλαδικό συνέδριο της εταιρείας “ Bee real estate” που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα κτηματομεσιτικών γραφείων στην Ελλάδα, στο οποίο εντάσσεται πλέον και η Κομοτηνή.
 
Περισσότεροι από 100 συνεργάτες και προσκεκλημένοι της εταιρείας, παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις σχετικά με την σταδιακή άνοδο και ανάπτυξη της εταιρείας, τεχνικές ορθής χρήσης των social media καθώς και όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, εξυπηρετώντας πλήρως και τους σκοπούς της εν λόγω διοργάνωσης που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο και δεν είναι άλλος από την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών της οικογένειας της «Bee».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τους συνεργάτες της εταιρείας αλλά και για τους υπολοίπους συμμετέχοντες είχε η εισήγηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδας κ. Δημητρίου Μπινιάρη, ο οποίος ανέλυσε τα όσα ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας Μεσιτών για τη συμπεριφορά των μεσιτών τόσο προς τον πελάτη και αντίστροφα, όσο και προς συναδέλφους σε περιπτώσεις συνεργασιών, βάση της εθνικής νομοθεσίας αλλά και αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα στο συνέδριό απηύθυνε χαιρετισμό και εκφώνησε σύντομη ομιλία και ο Πρόεδρος του ΣΜΑΣΘ (Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης) κ. Άγγελος Πασαλίδης.

Κωνσταντίνος Τζάρος «Ο μεσίτης δεν είναι ένα αναγκαίο κακό αλλά μία πραγματική υπηρεσία από την οποία ο πελάτης κερδίζει» 

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Κωνσταντίνος Τζάρος ο εν λόγω κώδικας δεοντολογίας ήρθε πολύ πρόσφατα να καλύψει το κενό που υπήρχε στη λειτουργία των κτηματομεσιτών όλης της χώρας τόσο σε ό,τι αφορά τον πελάτη, όσο και στην μεταξύ τους σχέση, ωστόσο μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετοί κτηματομεσίτες που δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους. Για τον σκοπό αυτό όπως τόνισε η Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ενημέρωσης του συνόλου των μελών της, μέσω των κατά τόπου συλλόγων και ομοσπονδιών, με κεντρικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και την αναβάθμιση του επαγγέλματος συνολικά.
 
Τα όσα ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας εφαρμόζεται ωστόσο σε μεγάλες εταιρείες και δίκτυα, όπως στο παράδειγμα της “ Bee real estate”, όπως υπογράμμισε ο ίδιος που ξεκίνησε την λειτουργία της με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς οποιονδήποτε πελάτη στην λογική ότι « ο μεσίτης δεν είναι ένα αναγκαίο κακό αλλά μία πραγματική υπηρεσία από την οποία ο πελάτης κερδίζει».
 
Στην βάση αυτή όπως τόνισε «δημιουργήσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και εργαλεία για τους συνεργάτες μας, που δεν υπάρχουν σε άλλες εταιρείες και φτιάξαμε ένα brand που θα δυναμώνει όχι από την ύπαρξη των πολλών επαγγελματιών που το αποτελούν αλλά ένα brand το οποίο όπου υπάρχει θα μιλούν γι’ αυτό».
 

Η “Βee” ξεκίνησε το 2012 με τρία γραφεία στην Θεσσαλονίκη και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 20 γραφεία που εκτείνονται από την Αλεξανδρούπολη έως και την Αθήνα, με περισσότερους από 140 συμβούλους ακινήτων. Μία από τις πρόσφατες προσθήκες στο δυναμικό της αποτελεί και αυτή του κ. Παναγιώτη Μουζακίδη, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του γραφείου της εταιρείας στην Κομοτηνή.
 
Η ανάπτυξη αυτή της εταιρείας, εν μέσω κρίσης, όπως υπογράμμισε ο κ. Τζάρος «μπορεί να ακούγονται εντυπωσιακά, ωστόσο εμείς θεωρούμε ότι πηγαίνουμε σιγά σιγά, βήμα βήμα, επιλέγοντας κάθε φορά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε». «Η φιλοσοφία μας άλλωστε σε ότι αφορά και την επέκταση μας» συνέχισε «βασίζεται στην λογική του να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο που μπορεί να εκφράσει το όραμά μας».
 
Μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησαν και οι καθιερωμένες βραβεύσεις σε μεσίτες, συνεργάτες της εταιρείας καθώς και brokers. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.