Την απολυση επτα εργαζομενων απο την ΣΙΣΕΡ – ΠΑΛΚΟ

Την απόλυση επτά εργαζομένων από το εργοστάσιο της επιχείρησης στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής καταγγέλλει η Γραμματεία Νομού Ροδόπης του ΠΑΜΕ με σχετική ανακοίνωση καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της επιχείρησης.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

 

«Η Γραμματεία Νομού Ροδόπης του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της ΣΙΣΕΡ-ΠΑΛΚΟ που προχώρησε σε απολύσεις τουλάχιστον 7 εργαζομένων από το εργοστάσιο της επιχείρησης στην ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής.

 

Η επιχείρηση επικαλούμενη την μείωση του τζίρου της και προκειμένου να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της, προσπαθεί να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους.

 

Ένοχοι και υπόλογοι για αυτή την κατάσταση μαζί με την εργοδοσία είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει και τα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη συναίνεση της Ν.Δ. «οπλίζει» τα χέρια των εργοδοτών για να απολύουν, να μειώνουν μισθούς, να καταργούν τα εργατικά δικαιώματα.

 

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τη γενικότερη επίθεση κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν αφήνει περιθώριο για αναμονή και ταλάντευση. Η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου-εργοδοσίας απαιτεί οργανωμένη, μαζική ταξική απάντηση, απεγκλωβισμό από τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών-πλουτοκρατίας.

 

Η πάλη για το δικαίωμα στην πλήρη-σταθερή εργασία, για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και θα γίνει πιο αποτελεσματική, όσο περισσότεροι εργάτες και εργάτριες συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα βαθιών αλλαγών, την αναγκαιότητα του δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
Αυτός ο δρόμος θα απαλλάξει την εργατική τάξη από τη παρουσία και τους εκβιασμούς των πλουτοκρατών, από την ανεργία, την ανασφάλεια, την εκμετάλλευση.

 

Το Π.Α.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους απολυμένους της ΣΙΣΕΡ-ΠΑΛΚΟ να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της επιχείρησης. Για να μην περάσει καμία απόλυση. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.