Θα προλαβει ο αναδοχος να αναλαβει φετος το καμπινγκ Φαναριου;

Μόνο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες φαίνεται να απομένουν για την παραχώρηση σε ιδιώτη του κάμπινγκ

Στην τελευταία φάση πριν την μακροχρόνια εκμίσθωση φαίνεται πως βρίσκεται το κάμπινγκ Φαναρίου, μιας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αναδειχθεί ανάδοχος, και απομένουν μόνο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Να υπενθυμίσουμε πως η ΕΤΑΔ προχώρησε σε διαγωνισμό για την μακροχρόνια εκμίσθωση (20+10 χρόνια) του Κάμπινγκ, με αρχική τιμή 95.000 ευρώ το χρόνο, και ο ανάδοχος θα αναλάβει την υποχρέωση για την αναδιαμόρφωση/ανακαίνιση του συνόλου της έκτασης και των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ με δικές του δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους προσβασιμότητας του ακινήτου και των εγκαταστάσεων από άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Μετά την αρχική φάση του διαγωνισμού, υπήρχαν δύο ενδιαφερόμενοι που υπέβαλαν προσφορές, ένας από Ελλάδα και ένας από Βουλγαρία, με την επικρατούσα να φέρεται ότι προέρχεται από τον ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργεί ήδη κάμπινγκ στην Χαλκιδική.

Το μόνο που απομένει λοιπόν φαίνεται να είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την κατακύρωση του διαγωνισμού, που συνήθως στην Ελλάδα κρατούν αρκετά, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΤΑΔ φαίνεται να βιάζεται για να ολοκληρωθούν, την ώρα που έχει πολλά ακίνητα για τα οποία θέλει να «τρέξει» διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων και τα Ξενία Κομοτηνής και Ξάνθης.

Ανάλογα και με την ετοιμότητα του αναδόχου, θα κριθεί αν θα προχωρήσουν και οι ανακαινίσεις που απαιτούνται τόσο από την σύμβαση, όσο και για την ορθή λειτουργία του κάμπινγκ, πριν το καλοκαίρι, ή αν θα δούμε μια σταδιακή προσαρμογή στα όσα χρειάζονται.

Άγνωστο επίσης παραμένει και το μέλλον για τους μόνιμους θαμώνες του κάμπινγκ, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται για δεκαετίες σε αυτό, κάτι που θα κριθεί από την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος ανάδοχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.