Θα μπορεσει να επιστρεψει στην παλια του αιγλη το Τουριστικο Περιπτερο Ιμερου;

Παραχωρήθηκε για τα επόμενα 12 χρόνια, με την προοπτική να αποτελέσει εφαλτήριο τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή

Ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Υδατοκαλλιεργητών Ροδόπης θα αναλάβει να επισκευάσει και να λειτουργήσει για τα επόμενα 12 χρόνια το Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου, έχοντας αναδειχθεί πλειοδότης-μισθωτής κατά την επαναληπτική δημοπρασία για την επαναλειτουργία του την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών που έπεσαν στο κενό, από διαδοχικές δημοτικές αρχές του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, όμως τελικά, μετά από αρκετές άγονες δημοπρασίες, ήρθε ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός για να μπορέσει να ξεκινήσει τη διαδικασία αναγέννησης του χώρου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, η δημοτική αρχή με άξονα τη διαμόρφωση όρων και υποδομών τουριστικής αναβάθμισης της παραλιακής ζώνης, ως πυλώνα της τοπικής ενδογενούς ανάπτυξης, διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, όπως είναι και το Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου.

Μετά από πολλά χρόνια, θεωρεί πως είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί κανένας δεν φανταζόταν πως το Τουριστικό Περίπτερο, μετά τις ζημιές που έχει υποστεί, θα μπορούσε να ενοικιαστεί ξανά. Όμως ο συνδυασμός του χαμηλού μισθώματος και της μακροχρόνιας σύμβασης έπαιξαν καίριο ρόλο στην εξεύρεση αναδόχου που θα αναλάβει την επισκευή, συντήρηση και την αναμόρφωση του κτιρίου.

«Ίσως είναι μια καλή αρχή να βρεθούν και άλλοι επενδυτές, και μέσω της ΕΤΑΔ, και μεσώ των δυνατοτήτων που διαθέτει η περιοχή, για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί στο έπακρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Άλλωστε βασικός πυλώνας της ανάπτυξης της περιοχής, είναι και η τουριστική ανάπτυξη, που προωθεί η Δημοτική αρχή, και πιστεύει πως δείχνει πως αν γίνεται προσπάθεια με μεθοδικότητα, συνέπεια οργάνωση και γνώση, μπορεί κανείς να πετύχει και τα ακατόρθωτα.

Τι προβλέπει η σύμβαση για τις εργασίες στο Τουριστικό

Σύμφωνα με τη σύμβαση εκμίσθωσης, ο μισθωτής υποχρεούται να ξεκινήσει τις διαδικασίες-εργασίες συντήρησης και επισκευής εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης και συνολική προθεσμία περάτωσης των εργασιών ανέρχεται σε σαράντα οχτώ μήνες από την υπογραφή της, παρόλο που είναι δυνατή η παράταση της προθεσμίας.

Ο μισθωτής θα προβεί με αποκλειστικά δική του επιμέλεια, ευθύνη, έξοδα και δαπάνες, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ή/και αναθεώρηση, καθώς και για τη διατήρηση σε ισχύ, όλων των αδειών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του επιχειρησιακού του σχεδίου (όπως άδειες εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, λειτουργίας, και ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπών εμπορικών χρήσεων).

Ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών διατηρεί ως εκμισθωτής το δικαίωμα επιθεώρησης και διατηρεί επίσης το δικαίωμα να υποδεικνύει τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη ανακαίνιση και λειτουργία των κτηρίων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και την πιστοποίηση της διατήρησης της καλής κατάστασης των εγκαταστάσεων.

Παρόντες στην ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία ήταν ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Μουσταφά Καραγκιόζ, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μαρώνειας κ. Χαράλαμπος Καρύδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Βασιλειάδη και εκπρόσωποι του Αλιευτικού Συνεταιρισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.