Συνεχιζει την υπογειοποιηση του δικτυου εντος της Κομοτηνης και το 2025 ο ΔΕΔΔΗΕ
Συνέχιση της αισθητικής αναβάθμισης του δικτύου της στην Κομοτηνή, αλλά και της υπογειοποίησης του δικτύου ΜΤ εντός και εκτός της πόλης, σχεδιάζει ο ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Κομοτηνής για το 2025, τόνισε η Διευθύντρια κ. Γεωργία Ανδρέου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που στάθηκε στο σημαντικό έργο που κάνει η υπηρεσία, ευχόμενος καρποφόρα νέα χρονιά, υγεία, και ενότητα μεταξύ τους.
Απολογισμό της χρονιάς που πέρασε έκανε η κ Ανδρέου, η οποία τόνισε πως η δουλειά τους έχει κινδύνους, υπευθυνότητα και πολλούς άλλους παραμέτρους, αλλά κυρίως γίνεται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν το 2024
Το σύνολο των ενεργών και μη χρηστών τον 12/2024 στην περιοχή μας ήταν 68.883, εκ των οποίων οι ενεργοί χρήστες ανέρχονται σε 63.234
Το 2024 εγκαταστάθηκαν 35.650 μέτρα νέων δικτύων, εκ των οποίων τα 21.150 μέτρα ήταν εναέρια Δίκτυα Μέσης Τάσης, 6.050 μέτρα ήταν υπόγεια Δίκτυα Μέσης Τάσης, τα 7.350 μέτρα ήταν συνεστραμμένα Δίκτυα Χαμηλής Τάσης και τα 1.100 μέτρα ήταν υπόγεια Δίκτυα Χαμηλής Τάσης.
Οι βελτιώσεις με δαπάνες ΔΕΔΔΗΕ που έλαβαν χώρα το 2024 είχαν προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ, με εργασίες να γίνονται σε 18.220 μέτρα δικτύου.

Από αυτά τα 13.300 ήταν εναέρια Δίκτυα Μέσης Τάσης, τα 2.900 ήταν υπόγεια Δίκτυα Μέσης Τάσης, τα 1.800 ήταν συνεστραμμένα Δίκτυα Χαμηλής Τάσης και τα 220 μέτρα ήταν υπόγεια Δίκτυα Χαμηλής Τάσης.
Ανάμεσα σε αυτά τα έργα, σημείωσε η κ. Ανδρέου, ήταν η βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου στον Πολύανθο, Πόρπη-Μέση, αρδευτικά Διαλαμπής, Αίγειρος-Παγούρια, Ξυλαγανή-Ίμερος, το οποίο ολοκληρώθηκε εντός το 2024.
Την προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε και η υπογειοποίηση του Δικτύου ΜΤ προς Βυζαντινό Φρούριο Νυμφαίας, η αισθητική αναβάθμιση στις οδούς Φωκίωνος & Ξενοφώντος αλλά και στο λιμάνι Φαναριού.
Τέλος τοποθετήθηκαν τηλεχειρισμοί στο Δίκτυο ΜΤ σε 7 σημεία (ΔΑΕ)
Τι παρεμβάσεις έρχονται το 2025
Όσο για τα όσα έρχονται το 2025, η κ. Ανδρέου σημείωσε, πως θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί η αισθητική αναβάθμιση στους δρόμους Κανάρη, Γραβιάς στην Κομοτηνή καθώς και η βελτίωση και αναβάθμιση Δικτύου ΜΤ προς Κέχρο, ενώ θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η βελτίωση και αναβάθμιση Δικτύων ΜΤ σε Εσοχή-Ραγάδα.
Παράλληλα θα ολοκληρωθούν και οι υπογειοποιήσεις Δικτύων ΜΤ εντός Κομοτηνής (Κολυμβητήριο, Μωσυνούπολη, Αγία Βαρβάρα), ενώ προχωρά η μελέτη και θα ξεκινήσει η υπογειοποίηση Δικτύων ΜΤ εντός Κομοτηνής (Άλσος Αγίας Παρασκευής, είσοδος πόλης από Ξάνθη).
Τέλος ο ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσει τις υπογειοποιήσεις Δικτύων ΜΤ εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
