Συναντηση εργασιας Α. Γραβανη με τον Υφυπουργο Αναπτυξης και Επενδυσεων

Ενημέρωση για τις προσκλήσεις Ψηφιακής Αναβάθμισης και Πράσινης Ανάπτυξης των επιχειρήσεων που σύντομα θα δημοσιευθούν

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αντώνη Γραβάνη, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Επιτροπής της ΚΕΕΕ για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Γιάννη Τσακίρη.

«Ενημερώθηκα για τις δύο προσκλήσεις που σύντομα θα δημοσιευθούν και αφορούν την Ψηφιακή Αναβάθμιση και Πράσινη Ανάπτυξη των επιχειρήσεων» εξήγησε για τους σκοπούς της συνάντησης σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γραβάνης και πρόσθεσε: «συζητήσαμε τρόπους απλοποίησης των διαδικασιών και μείωσης της γραφειοκρατίας, πρόσβασης των επιχειρήσεων στη ρευστότητα και σταθερού χρονοδιαγράμματος των προγραμμάτων επιχορήγησης».

Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει πως «το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά τα τελευταία χρόνια στην απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης και ολοκλήρωσης ενταγμένων έργων, όπως ξεκάθαρα αποτυπώθηκε με τα προγράμματα για τον COVID» κάτι που ελπίζει να γίνει και στα επόμενα προγράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Γραβάνης συμφώνησε με τον υφυπουργό και στην ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού ρευστότητας για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων. Σύμφωνα με τον κ. Γραβάνη τα Επιμελητήρια επεξεργάζονται ήδη ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία του μηχανισμού, την οποία και θα θέσουν υπόψη του υπουργείου μόλις ολοκληρωθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.