Συμβολικη διαμαρτυρια εργαζομενων της ΕΝΚΛΩ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ενόψει της τριμερούς συνάντησης των ενδιαφερόμενων μερών που έγινε χθες στην Αθήνα. Έτσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συμβολικές καταλήψεις του κτιρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενώ οι εργαζόμενοι στην Νάουσα του κτιρίου που στεγάζει την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, με στόχο να πιέσουν ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα στις πέντε εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία κατέλαβαν συμβολικά το κτίριο της Περιφέρειας στις πέντε ώρα που είχε προγραμματιστεί η τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου, των τραπεζών και της διοίκησης της Εταιρείας προκειμένου να πιέσουν ώστε να δοθεί ένα τέλος στο θέμα της χρηματοδότησης της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι λίγα λεπτά αργότερα έφυγαν από την Περιφέρεια και συγκεντρώθηκαν στην Νομαρχία, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο, ζήτησαν να δουν τον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη προκειμένου να του ζητήσουν να πάρει θέση για το θέμα και να τηλεφωνήσει στην Αθήνα προκειμένου να πιέσει την κατάσταση, δήλωσαν δε ότι θα παραμείνουν στην Νομαρχία μέχρι αργά το βράδυ που θα ολοκληρωθεί η συνάντηση.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα

Οι εργαζόμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να πιέσουν ώστε να δοθεί τέλος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αν και χθες δεν υπήρχε αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Να σημειωθεί ότι ανάλογα κινήθηκαν και οι εργαζόμενοι στην Νάουσα με την κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης ζητώντας την επίλυση του θέματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.