Στους δρομους οι κτηνοτροφοι για τα προβληματα του κλαδου τους

Προαναγγέλλουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις τον Μάρτιο για να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους

Στους δρόμους θα βρεθούν οι κτηνοτρόφοι όλης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και αυτοί της Ροδόπης, ζητώντας λύσεις για τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο τους, με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογος της Ροδόπης, να καλεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν τα συνεχιζόμενα προβλήματα στις πληρωμές όλων των κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα των νέων, για τα οποία θεωρούν πως ο αρμόδιος υπουργός κωφεύει και τους αποφεύγει.

Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, τονίζουν, είναι διαρθρωτικά και δεν λύνονται με επιδοτήσεις φτώχειας, για αυτό και προχωρούν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Η ανακοίνωση της ΠΕΚ έχει ως εξής:

«Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε άλλη μια κακή πληρωμή! Οι νέοι κτηνοτρόφοι (επιλεγμένοι προγραμμάτων) απέξω και πολλοί άλλοι κτηνοτρόφοι απλήρωτοι!

Ο υπουργός κωφεύει και μας αποφεύγει. Λυπούμαστε και διαμαρτυρόμαστε και γι’ αυτό. Η κτηνοτροφία και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας καθημερινά φθίνει. Η κτηνοτροφία καταστρέφεται. Δεν υπάρχουν λύσεις στο υψηλό κόστος παραγωγής, το πρόβλημα είναι διαρθρωτικό και δεν λύνεται με επιδοτήσεις φτώχειας. Καθημερινά αφανίζονται κοπάδια, οι κτηνοτρόφοι λιγοστεύουν, οι εργάτες γης μας εγκατέλειψαν.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα “μπλοκ” των αγροτών και να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις. Ορίζουμε την 14η Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, ως ημέρα πανελλαδικής κτηνοτροφικής διαμαρτυρίας και καλούμε τους κτηνοτρόφους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους.

Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.