Στηριξη 330 εκατ. ευρω της ΕΤΕπ προς τη ΔΕΗ

Για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής, την ανάπτυξη έξυπνων μετρητών και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την Ελλάδα

Νέα επένδυση για αναβάθμιση χιλιάδων χιλιομέτρων γραμμών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της χρήσης έξυπνων μετρητών που είναι απαραίτητοι για τη μελλοντική επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, θα υποστηριχθεί από νέα χρηματοδότηση ύψους 330 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως την Τετάρτη στην Αθήνα.

Βελτίωση της αξιοπιστίας του δικτύου και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα

Η νέα χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει την κατασκευή 6.600 χιλιομέτρων νέων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας και θα αναβαθμίσει τα 7.600 χιλιόμετρα του υπάρχοντος δικτύου διανομής τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά, καθώς και την ανάπτυξη προηγμένων έξυπνων μετρητών για την καλύτερη διαχείριση της παροχής ενέργειας.

Αυτό θα βελτιώσει τη συνολική απόδοση του δικτύου, θα αυξήσει την αξιοπιστία και θα καλύψει τη μελλοντική ζήτηση.

Αξιοποίηση του δυναμικού ανανεώσιμης ενέργειας της Ελλάδας

Η νέα επένδυση στο δίκτυο θα επιτρέψει επίσης τη σύνδεση με το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της μελλοντικής εξάπλωσης παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.