Σωρεια παραβασεων και στην ΠΑΜ-Θ κατα τους ελεγχους του ΣΔΟΕ

Πρόστιμο 280.000 ευρώ σε κτηνοτροφική επιχείρηση στην. Ξάνθη για χρήση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Δύο εκ των σημαντικότερων περιπτώσεων ελέγχου κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. αφορούν σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν σχετικά με την τήρηση των όρων εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004, διαπιστώθηκε η εξής περίπτωση καταστρατήγησης στην ΠΑΜ-Θ:

  • Κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, ελέγχθηκε επιχείρηση με εγκατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία διαπιστώθηκε ότι έλαβε φορολογικά στοιχεία για μη αποδεκτές επιχορηγούμενες δαπάνες, ενώ δεν τήρησε και τους όρους υπαγωγής όσον αφορά τους απασχολούμενους εργαζόμενους. Συντάχθηκε και απεστάλη Πορισματική Αναφορά προς την αρμόδια Εισαγγελική Υπηρεσία, με προσδοκώμενο όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο 1.620.865 ευρώ.

Επίσης όπως αναφέρεται σε έλεγχο επιδότησης κτηνοτροφικής μονάδας στον Νομό Ξάνθης, διαπιστώθηκε η λήψη και χρησιμοποίηση εικονικών φορολογικών στοιχείων, αξίας 200.000 ευρώ. Το ύψος των προστίμων υπολογίζονται στο ποσό των 278.588 ευρώ.


Ενημερώθηκαν με σχετικές εκθέσεις τόσο οι Δ.Ο.Υ. όσο και ο αρμόδιος φορέας για την επιστροφή των επιδοτήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.