ΣΕΓΕ και ΠΑΜΘ ενωνουν δυναμεις για την Ενισχυση της Επιχειρηματικοτητας και την Κοινωνικη Αναπτυξη

Τη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων συζήτησε ο Περιφερειάρχης με εκπροσώπους του Συνδέσμου

O Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ στο πλαίσιο λειτουργίας του Περιφερειακού Παραρτήματος του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και παράλληλα υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία  σεμινάριο σχετικά με τις Ενεργειακές Κοινότητες, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των συμμετεχουσών σχετικά με τις νέες πρωτοβουλίες στον τομέα της Ενέργειας, με έμφαση στη δημιουργία και τη συμμετοχή τους σε Ενεργειακές Κοινότητες. Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν μια καινοτόμο προσέγγιση στον τομέα της ενέργειας, που επιδιώκει τη συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών κοινοτήτων στην παραγωγή, τη διαχείριση και την κατανάλωση ενέργειας. Μέσω του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τα οφέλη των Ενεργειακών Κοινοτήτων, να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες δημιουργίας και λειτουργίας τους, καθώς και να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές.

Την ίδια ήμερα πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση αναμεσά στον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΣΕΓΕ και των μελών του Παραρτήματος του ΣΕΓΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προώθηση της καινοτομίας και τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών περιβαλλόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς τις δράσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου, ενώ τόνισε τη σημασία τους για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΕ εξέφρασαν την προθυμία τους για στενότερη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη και την ενίσχυση του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

«Η παρουσία μας στην περιοχή αυτή δεν είναι τυχαία. Κατανοούμε πλήρως τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της υποστήριξης των γυναικών που δραστηριοποιούνται και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Επιδιώκουμε την προώθηση της επιχειρηματικότητας ως ένα κλειδί για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας μας συνολικά. Ο Έβρος δεν αποτελεί το τέλος της Ελλάδας, αλλά η αρχή της Ευρώπης. Στόχος είναι μέσα από τις προσεχείς δράσεις μας στην περιοχή να δώσουμε ευρωπαϊκή διάσταση, προσελκύοντας την προσοχή και την υποστήριξη από οργανισμούς και εταίρους και σε επίπεδο Ευρώπης. Μόνο μέσω της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χωρών και των φορέων μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο δυναμικό και βιώσιμο περιβάλλον για τις γυναίκες επιχειρηματίες» δήλωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ κ. Τσαλταμπάση Αποστολίνα.

Η επικεφαλής του Παραρτήματος κ. Φελίνα Καζάκου, τόνισε πως η Περιφέρεια, με τη δημιουργία του Παραρτήματος Αν. Μακ και Θράκης, έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει τον ΣΕΓΕ ως μηχανισμό για τη υποστήριξης των γυναικών. Μέσω του Συνδέσμου η Περιφέρεια μπορεί να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη και εκπαίδευση σε γυναίκες επιχειρηματίες και εργαζόμενες σε κάθε επίπεδο και τομέα.

Αναμένεται ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για νέες συνεργασίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της κοινότητας γενικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.