Σε εναν μηνα η προκηρυξη για 800 θεσεις στους ΟΤΑ

Εντός του Ιουνίου αναμένεται- κατά πάσα πιθανότητα- να εκδοθεί η προκήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη περίπου 800 τροφίμων βρεφοκομείων και ορφανοτροφείων σε φορείς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού.

 

Ηδη το ΑΣΕΠ έχει αρχίσει επαφές με τους δήμους, τις κοινότητες καθώς επίσης και τα ιδρύματα, τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα των φορέων της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να εξευρεθούν όλες οι θέσεις που θα διατεθούν προς διορισμό τα άτομα που είχαν υποβάλει αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται δε πως το ΑΣΕΠ κατά την προηγούμενη απογραφή των θέσεων που είχε κάνει, είχε καταγράψει περίπου 1.000 κενές θέσεις, σε φορείς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού. Επειτα όμως από την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία αφενός μεν άναψε πράσινο φως στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τροφίμων βρεφοκομείων και ορφανοτροφείων, αφετέρου δε εξαιρέθηκαν οι νομαρχίες της χώρας από τις διαδικασίες πρόσληψης του εν λόγου προσωπικού, στο πλαίσιο του περιορισμού των προσλήψεων σε φορείς τους δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 

Για τον σκοπό αυτό, το ΑΣΕΠ αναζητεί πλέον τις θέσεις εκείνες για τις οποίες επρόκειτο να διατεθούν προς διορισμό άτομα και οι οποίες δεν αφορούν θέσεις στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τα ιδρύματα, τις επιχειρήσεις και τους συνδέσμους που εποπτεύονται από αυτές.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής όλων των θέσεων, το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής προκήρυξηςπρόσκλησης που θα καλεί τους 800 τροφίμους βρεφοκομείων και ορφανοτροφείων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων που είχαν υποβάλει στο παρελθόν σχετικές αιτήσεις να επιλέξουν τις θέσεις που επιθυμούν να διοριστούν.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των προσλήψεων των τροφίμων βρεφοκομείων και ορφανοτροφείων ορίζεται στο 5% του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων του φορέα και αφορά σε άτομα τα οποία ανατράφηκαν επί επταετία τουλάχιστον σε δημόσιο, εκκλησιαστικό, δημοτικό ή κοινοτικό βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο ή σε βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο ιδρύματος ή σωματείου της περιοχής του ίδιου νομού. Οταν το σύνολο των θέσεων του οικείου φορέα είναι τρεις έως και δεκαεννιά θέσεις, καλύπτεται μία θέση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ εκτιμά ότι εντός του Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τους φορείς των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού ώστε εντός του Ιουνίου ή ενδεχομένως στις αρχές Ιουλίου να εκδοθεί η προκήρυξη με την οποία θα καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλουν αίτηση στο ΑΣΕΠ με αναγραφή των φορέων μόνο όμως των ΟΤΑ α΄ βαθμού και όχι των ΟΤΑ β΄ βαθμού στους οποίους επιθυμούν να διορισθούν σύμφωνα με τα προσόντά τους. Εφόσον εκδοθεί η σχετική προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα καταταχθούν σε πίνακες κατά κατηγορία (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) και κλάδο ή ειδικότητα και νομό.

 

Από τους κατατασσόμενους στους πίνακες αυτούς και κατά τη σειρά κατάταξής τους, το ΑΣΕΠ θα διαθέσει για διορισμό ή πρόσληψη στους φορείς που εδρεύουν στον νομό, στην περιοχή του οποίου ανήκει το βρεφοκομείο ή το ορφανοτροφείο στο οποίο ανατράφηκε ο υποψήφιος.

 

Οταν ο υποψήφιος ανατράφηκε σε βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο δήμου ή κοινότητας ή ιδρύματος ή επιχείρησης ή άλλου νομικού προσώπου και επιδιώκει θέση σε οποιονδήποτε από τους φορείς αυτούς της συγκεκριμένης περιοχής, προηγείται των υπολοίπων υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνει βάσει των κριτηρίων του άρθρου 18 του ν. 2190/1994.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.