Προβληματα δημιουργει στους επαγγελματιες η αργοπορια στην αποπληρωμη προγραμματων του ΟΕΑΔ

Όλα τα ανοιχτά ζητήματα έθεσε στην Περιφερειακή Διευθύντρια ΑΜΘ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Ευσταθία Πέππα επισκέφθηκαν η Προέδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου Μαίρη και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Βαφειάδης Ανέστης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στην Καβάλα. Μέσα από διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση κατατέθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με κάποια από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα όπως μετέφεραν οι δύο πρόεδροι των ΟΕΒΕ παρατηρείται μεγάλη αργοπορία στην αποπληρωμή των επιδοτούμενων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας τα οποία προπληρώνονται από τους επαγγελματίες αλλά η μεγάλη κωλυσιεργία αποπληρωμής προς αυτούς δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Έτσι ζητήθηκε η επιτάχυνση τους ώστε εντός διμήνου να γίνονται οι αποπληρωμές. Επίσης ζητήθηκε η μείωση της γραφειοκρατίας στην υποβολή δικαιολογητικών και η περαιτέρω ψηφιοποίηση του οργανισμού και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του.

Τέθηκαν ακόμα ευρύτερα θέματα απασχολησιμότητας όπως η ανάπτυξη των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ και πώς αυτές μπορούν να αναπτυχθούν με τεχνικά επαγγέλματα: καινοτομίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και τουριστικά επαγγέλματα όπως υποδοχή σέρβις και ξεναγών ειδικά για τη Θράκη. Τέλος, επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα για το επίδομα ανεργίας και πώς αυτό μπορεί να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας.

Από την πλευρά της η κ. Διευθύντρια διαβεβαίωσε τους δύο προέδρους των ΟΕΒΕ πως θα μεταφέρει όλες τις προτάσεις στη διοίκηση του ΟΑΕΔ όπου και θα κανονιστεί ένα ραντεβού για την περαιτέρω συνεργασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.