Προσληψεις στο προγραμμα «Εκπαιδευση των παιδιων της μουσουλμανικης μειονοτητας στη Θρακη»

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φορέας Υλοποίησης της πράξης «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» θα απασχολήσει φυσικά πρόσωπα των εξής ειδικοτήτων με σύμβαση έργου:

Ειδικότητες:

 

1. Συνεργάτες για τις ενισχυτικές παρεμβάσεις με στόχο τη στήριξη των μαθητών/την ενίσχυση ελληνομάθειας και την κοινωνικοποίησή τους στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου στους τόπους διαμονής και τις μονάδες σχολικής φοίτησης ή ένταξης του μαθητικού πληθυσμού υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικής Εργασίας, οι απόφοιτοι Λυκείου με εμπειρία σε παιδαγωγικές δράσεις – εμψύχωση, φοιτητές του Τμήματος Κοιν. Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, πτυχιούχοι ωδείων με πιστοποιημένη παιδαγωγική/διδακτική εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών
Όσον αφορά στα πρόσθετα προσόντα κατά την αξιολόγηση των βιογραφικών θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα και θα προσμετρηθεί θετικά η προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα εκπαίδευσης μειονοτήτων ή/και η εμπειρία εργασίας με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

2. Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό για:
α. τη διοικητική στήριξη και εφαρμογή των απαραίτητων διοικητικών ενεργειών για την υλοποίηση των δράσεων της Πράξης. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στα γραφεία των Κέντρων Στήριξης εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας (ΚΕΣΠΕΜ) στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
β. την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση του τεχνικού εξοπλισμού (για το εκπαιδευτικό ή το διοικητικό έργο) των Κέντρων Στήριξης (ΚΕΣΠΕΜ) στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Δικαίωμα συμμετοχής για τη θέση των διοικητικών υπαλλήλων έχουν απόφοιτοι Λυκείου με γνώση χειρισμού Η/Υ, απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, ενώ για τη θέση των υπαλλήλων τεχνικής υποστήριξης Η/Υ απόφοιτοι Σχολών με αντικείμενο την τεχνική στήριξη μηχανημάτων αυτοματισμού γραφείου και αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στην Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ για εκπαιδευτική και διοικητική χρήση και μηχανημάτων αυτοματισμού γραφείου.
Όσον αφορά στα πρόσθετα προσόντα κατά την αξιολόγηση των βιογραφικών θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα και θα προσμετρηθεί θετικά η προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα εκπαίδευσης μειονοτήτων ή/και η εμπειρία εργασίας με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η γνώση της τουρκικής γλώσσας για τη θέση των διοικητικών υπαλλήλων.

3. Εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για παροχή:
α. διδακτικού έργου στο πλαίσιο της δράσης των Κέντρων Στήριξης εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη (ΚΕΣΠΕΜ) για τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου και β. οργανωτικής στήριξης των ενισχυτικών παρεμβάσεων στα σχολεία και διδακτικού έργου με στόχο την ενίσχυση της ελληνομάθειας και τη στήριξη των μαθητών.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μειονοτικών και δημοσίων σχολείων (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί), αδιόριστοι πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ πληροφορικής με πιστοποιημένη παιδαγωγική κατάρτιση
Ως προς τα πρόσθετα προσόντα κατά την αξιολόγηση των βιογραφικών θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα και θα προσμετρηθεί θετικά η προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα εκπαίδευσης μειονοτήτων ή/και η εμπειρία εργασίας με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η εξειδίκευση στη μετάδοση γνώσεων μέσω Η/Υ.

4. Εκπαιδευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για διδακτικό έργο στο πλαίσιο των ενισχυτικών παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση της ελληνομάθειας και τη στήριξη των μαθητών γυμνασίων-λυκείων. Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν είναι φιλόλογοι (ΠΕ2), μαθηματικοί (ΠΕ3) και φυσικών Επιστημών (ΠΕ4)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αδιόριστοι πτυχιούχοι σχολών Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών
Ως προς τα πρόσθετα προσόντα κατά την αξιολόγηση των βιογραφικών θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα και θα προσμετρηθεί θετικά η προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα εκπαίδευσης μειονοτήτων ή/και εκπαιδευτική εμπειρία συναφή με το έργο και η εμπειρία στη μετάδοση γνώσεων μέσω Η/Υ.

5. Εκπαιδευτικό προσωπικό για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθητές από τη μειονότητα με κύριο στόχο την εξοικείωσή τους με την τουρκική γλώσσα και την κατανόηση των γλωσσικών διαφορών με την ελληνική.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με πιστοποιημένη γνώση της τουρκικής γλώσσας και καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας καθώς και πιστοποιημένη εμπειρία διδασκαλίας σε ενήλικες.
Ως προς τα πρόσθετα προσόντα κατά την αξιολόγηση των βιογραφικών θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα και θα προσμετρηθεί θετικά η προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα εκπαίδευσης μειονοτήτων ή/και η εμπειρία εργασίας με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Διαδικασία υποβολής:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ταχυδρομικά αίτηση (διατίθεται σε έντυπη μορφή στο γραφείο Διοίκησης του έργου στη διεύθυνση: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιπποκράτους 35, 10680 Αθήνα, 5ος όροφος και σε ηλεκτρονική μορφή, στην τελευταία σελίδα της προκήρυξης, στις ιστοσελίδες www.museduc.gr, www.elke.uoa.gr, www.edulll.gr) μαζί με ένα βιογραφικό σημείωμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (cd) σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη:
Αίτηση για το έργο

«Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 1Θ στην ακόλουθη διεύθυνση:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τ.Θ.9174
10032 ΑΘΗΝΑ

Οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει απαραιτήτως να στείλουν μαζί με την αίτηση τους και βεβαίωση προϋπηρεσίας.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30/11/2010. Το εμπρόθεσμο της αιτήσεως θα κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης που θα φέρει ο φάκελος αποστολής. Η αίτηση μετά την αποσφράγισή της θα πρωτοκολλείται.
Απαραίτητο στοιχείο επικοινωνίας του υποψηφίου είναι η ηλεκτρονική του διεύθυνση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.