Προωθηση του μοντελου της «μινι κρουαζιερας» απο την Περιφερεια ΑΜ-Θ

Για την ανάπτυξη και βελτίωση του τουριστικού ρεύματος στην έκταση της περιφέρειά μας λόγω και της πολιτικής κατάστασης στα ανατολικά της Μεσογείου - Με ελλιμενισμούς σε Καβάλα, Θάσο, Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη και επισκέψεις στην Κομοτηνή και την Ξάνθη

Στην Αθήνα βρέθηκαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Γιώργος Παυλίδης αλλά και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην πρωτεύουσα είχαν σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή τους στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Τουριστικοί Λιμένες – Μαρίνες» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με αντικείμενο συζήτησης τα σύγχρονα δεδομένα στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις μαρίνες και τις λοιπές λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς επίσης και την έρευνα, το σχεδιασμό, την προστασία, τη μελέτη, την κατασκευή και τη διαχείριση, καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντός τους.
 
Τη συμμετοχή της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο εν λόγω συνέδριο επιβεβαίωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης και αυτού του τομέα τουρισμού στην περιοχή μας, αρχής γενομένης από την ενίσχυση του Λιμένα της Καβάλας, ο οποίος αποτελεί και τη στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά το κομμάτι της κρουαζιέρας.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Λιμένας της Καβάλας δέχεται ετησίως 25 με 30 πλοία, τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν αν υπάρξει σωστή «εκμετάλλευση» και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η περιοχή.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Αμοιρίδης μίλησε για την ανάδειξη καινούργιων προορισμών σε όσους επιλέγουν την κρουαζιέρα, με τη δημιουργία «μίνι κρουαζιέρας» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα περιλαμβάνει τις περιοχές της Καβάλας, της Θάσου, της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης, με επισκέψεις των όσων συμμετέχουν σε αυτές και στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. 

«Θερμή» η υποδοχή της πρότασης

Ήδη όπως επεσήμανε ο στόχος αυτός βρίσκεται και στην ατζέντα των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής, ενώ αποτελεί και ζητούμενο των ίδιων των τουριστών, ενώ όπως έκανε γνωστό η ιδέα αυτή έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την άμεση υλοποίησή του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως έκανε γνωστό ο κ. Αμοιρίδης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «δείξαμε τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας καθώς επίσης και τρόπους συνεργασίας ούτως ώστε να προωθήσουμε αυτό το προϊόν προς τα έξω». 

Προβληματισμός λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως «δυστυχώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Περιφέρεια αυτή τη στιγμή δεν ευνοούν την κρουαζιέρα» εξηγώντας πως «μία κρουαζιέρα στο Αιγαίο πάντα συνδυαζόταν και με επισκέψεις σε παράλια μεσογειακά άλλων χωρών, όπως της Τουρκίας, όπου δυστυχώς οι τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις θα αποτελέσουν για τον τομέα της κρουαζιέρας ένα πρόβλημα τόσο για τους ίδιους, ενώ δεν είναι απαραίτητα καλό και για το δικό μας προϊόν», ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού μέσα από την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και κοινωνικών ομάδων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.