Προεδρος ΑΣΕΠ: Προ των πυλων προκηρυξη για 4.000 μονιμες προσληψεις στο δημοσιο

Αφορούν επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Διευκρινήσεις αναφορικά με τις καθυστερήσεις διορισμών του ΑΣΕΠ σε επιτυχόντες διαγωνισμών,  έδωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «οι επιτυχόντες δεν είναι σημαίνει ότι είναι και διοριστέοι, αντιστοιχούν στον αριθμό των θέσεων».

Ερωτηθείς γιατί δεν διορίζονται όσοι έχουν περάσει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε ότι στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό του Μαρτίου έχουν βγει οι δυο από τις τρεις βασικές προκηρύξεις για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους τεχνολογικής εκπαίδευσης 1.400 θέσεις περίπου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα βγει και η προκήρυξη για περισσότερες από 4.000 μόνιμες θέσεις στο δημόσιο που αφορούν επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

«Δεν πρέπει να αγωνιούν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ. Οι επιτυχόντες δεν είναι σημαίνει ότι είναι και διοριστέοι, αντιστοιχούν στον αριθμό των θέσεων, διευκρίνισε πάντως.

Ειδική μνεία έγινε και για τους  επιτυχόντες σε διαγωνισμούς προ μνημονίων, του 2008 που είναι αδιόριστοι, τόνισε ότι πρόκειται για ιστορία που δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον. Ας απομυθοποιήσουμε τον αριθμό που δεν έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά μέχρι τώρα, είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Όταν λέμε κάποιος πέτυχε, λέμε πήρε πάνω από τη βάση, 11 στα 20, όχι απαραίτητα ότι πήρε 18 στα 20. Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη επιτυχών και διοριστέος» ξεκαθάρισε.

«Προφανώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον αυτό (για το 2008)» σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.