Πωλειται οπως ειναι … εξοπλισμενο το “Mama’s Cleaners”

Το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του Γιώργου Διαλεκτάκη, τον αναγκάζει να αποχωριστεί την «κραταιά» εν μέσω κρίσης επιχείρησή του

Κλείνοντας τα 18 –κάποιοι πολύ νωρίτερα και πλέον κάποιοι πολύ αργότερα ένεκα των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών– η ενηλικίωση για πολλούς σημαίνει και μετακόμιση στη δική τους προσωπική εστία, άνευ γονέων, ωστόσο σε όποια στιγμή της ζωής μας κι αν κάνουμε το μεγάλο τούτο βήμα υπάρχει κάτι που μας συνοδεύει πάντα. Και αυτό δεν είναι άλλο από τις «μυρωδιές» της μαμάς. Μυρωδιές που σίγουρα αφορούν τις σπιτικές «μαμαδίσιες» συνταγές, αλλά στο μυαλό πολλών είναι συνδυασμένες και με την καθαριότητα.
 
Αυτό το αίσθημα του φρεσκοπλυμένου και μοσχοβολιστού ρούχου, που συνοδεύεται πάντα από ένα «χαρακτηριστικό» άρωμα, των προϊόντων που η μαμά χρησιμοποιεί και όντας καλή νοικοκυρά, δεν αλλάζει ποτέ, γεμίζοντας τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με μία συγκεκριμένα «μυρωδιά», η οποία ξυπνά μόνο ευχάριστες αναμνήσεις και αισθήματα.
 
Αυτή την πραγματικότητα είχε στο μυαλό του ο κ. Γιώργος Διαλεκτάκης, ιδιοκτήτης του καθαριστηρίου “Mama’s Cleaners”, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια, επιχείρησε να προσφέρει μέσω των υπηρεσιών του, ακριβώς αυτό, την καθαριότητα της μαμάς, εξού και το καθόλου τυχαίο όνομα.
 
Το “Mama’s Cleaners” μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε, «μετακόμισε» σε νέα στέγη που εξυπηρετεί καλύτερα τον όγκο και το είδος των εργασιών του, και όπως κάθε ενηλικίωση συνοδεύεται από μία νέα αρχή, έτσι και αυτό επιθυμεί πλέον ένα νέο ξεκίνημα, σε συνέχεια ωστόσο της έως τώρα «ανήλικης» ζωής του, συνεχίζοντας όμως στις αρχές της λειτουργίας που έθεσε ο κ. Γιώργος Διαλεκτάκης.
 
Λόγω των απαιτήσεων της νέας επαγγελματικής του ενασχόλησης ο κ. Διαλεκτάκης αποφάσισε να «αποδεσμεύσει» το “Mama’s Cleaners”, προσφέροντας τη δυνατότητα, σε ενδιαφερόμενους επενδυτές να αναλάβουν τα ηνία μιας ήδη «έτοιμης» από κάθε πλευρά επιχείρησης.
 

Άλλωστε όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, το καθαριστήριο αποτελεί διαχρονικά μία καλή πηγή εσόδων, καθότι οι ανάγκες της κάλυψης τόσο των απλών, πλύσιμο ρούχων, όσο και των δύσκολων ειδών, όπως χαλιά, μοκέτες, παπλώματα, παραμένουν σταθερές έως και αυξανόμενες. Γεγονός που αποδεικνύεται και με αριθμούς καθώς περίπου το 90% αυτών που απασχολήθηκαν και επένδυσαν στον καθαρισμό των ρούχων, έκλεισαν εκεί την επαγγελματική τους καριέρα και δραστηριότητα.
 
Υπομονή, επιμονή, φροντίδα, έμπνευση, ευθύνη και ποιότητα είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για όποιον επιλέγει τον συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης, μιας και το αντικείμενο, αυτό καθ’ αυτό της εργασίας θεωρείται εύκολο και πλέον και αυτοματοποιημένο αν σκεφτεί κανείς την εξέλιξη στην τεχνολογία των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται.
 
Η αγορά της Κομοτηνής, εξηγεί ο κ. Διαλεκτάκης, αποτελούσε πάντα ένα εύφορο πεδίο για τον τομέα της καθαριότητας, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός φοιτητών, μονίμων στρατιωτικών, φαντάρων αλλά και επισκεπτών που αναζητούν τις υπηρεσίες ενός καθαριστηρίου, που προσφέρει τις υπηρεσίες του 8 μήνες τον χρόνο, ενώ επισημαίνει και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης που δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης των ρούχων, στη δουλειά, στο σπίτι και οπουδήποτε χρειαστεί.
 
Ερωτηθείς ο ίδιος σχετικά με το γιατί να επιλέξει κάποιος να επενδύσει σε μία ήδη υφιστάμενη επιχείρηση έναντι της δημιουργίας μίας καινούργιας, επισημαίνει πως τα οφέλη είναι πολλά, ξεκινώντας από το υφιστάμενο πελατολόγιο, που στην περίπτωση του “Mama’s Cleaners” αριθμεί περισσότερα από 1000 άτομα που εμπλουτίζονται συνεχώς, το γεγονός ότι το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού βρίσκεται ήδη στο κατάστημα, μαζί με την εμπειρία πέντε ετών στον χώρο του καθαρισμού ρούχων και φυσικά η τεχνογνωσία που είναι και το δυσκολότερο να «κερδηθεί».
 
Σε κάθε περίπτωση, όντας και ο ίδιος οικονομολόγος ο κ. Διαλεκτάκης έχει ετοιμάσει ένα αναλυτικό business plan-επαγγελματική πρόταση του “Mama’s Cleaners” –το οποίο βρίσκεται και στη διάθεσή του «ΠτΘ»–  για κάθε ενδιαφερόμενο. «Παρότι η αγορά κινείται σε ρηχά νερά και παρατηρείται κάμψη στον κύριο όγκο των εταιριών, εμείς διατηρούμε μία σταθερότητα με ανοδικές μάλιστα τάσεις» τονίζει ο ίδιος για να επισημάνει πως «η διαφοροποίηση των υπηρεσιών που παρέχουμε έως σήμερα, παράλληλα με την ανάγκη ή ζήτηση που συνεχίζει να υπάρχει μας επιτρέπουν να κοιτάμε με χαμόγελο το μέλλον. Ένα χαμόγελο το οποίο επιθυμούμε πλέον να μοιραστούμε με όποιον ενδεχομένως ενδιαφέρετε». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.