Περισσοτεροι επισκεπτες απο περυσι στο Χριστουγεννιατικο Θεματικο Παρκο της Κομοτηνης

Τις βάσεις για να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο έχει βάλει ο Δήμος Κομοτηνής

Μεγαλύτερη από την περυσινή ήταν η προσέλευση του κόσμου στο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Πέτρο Ζωγράφου, που θεωρεί πως η δουλειά που έγινε πέρυσι και φέτος, έχει θέσει τις βάσεις για να μπορέσει ο Δήμος να επεκτείνει την όλη προσπάθεια, καθιστώντας την Κομοτηνή Χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Όπως ανέφερε η πρώτη χρονιά ήταν περισσότερο αναγνωριστική, και την απόλαυσε ο κόσμος της πόλης μας, ενώ την δεύτερη χρονιά το στήσιμο του θεματικού πάρκου ήταν πιο δυναμικό, έχει διαφημιστεί αρκετά, με μεγάλα μέσα ενημέρωσης να το προβάλουν, κάτι που έδωσε ώθηση στον κόσμο να επισκεφτεί την πόλη και να το δει, τόσο από τους γύρω νομούς, όσο και από την Βουλγαρία.

Αυτό το διαπίστωσε και ο ίδιος αλλά και μιλώντας με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ενώ μετέφερε την ικανοποίησή τους από την κίνηση που υπάρχει.

Η επισκεψιμότητα φέτος από γύρω περιοχές είναι ακόμα μεγαλύτερη από πέρυσι, τόνισε, όμως πρέπει κάθε χρόνο είναι καλύτεροι για να την κρατήσουν και να την αυξήσουν.

«Κάθε καλό μπορεί να γίνει και καλύτερο, υπάρχει η δυνατότητα και ο χώρος για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε αν και φυσικά πάντα σε αυτό το κομμάτι προσμετράται και το κόστος.

Ικανοποίηση από την φετινή προσέλευση

Είναι πάντως σε γενικότερες γραμμές ικανοποιημένοι, και από την κίνηση που υπάρχει, αλλά και από το γεγονός ότι ο κόσμος της πόλης το έχει αγκαλιάσει, και από την επισκεψιμότητα που υπάρχει από τις γύρω περιοχές.

Κατά την γνώμη του, πρέπει τα επόμενα χρόνια όχι απλά να αλλάζει η θεματική ενότητα ενός πάρκου, αλλά χρόνο με το χρόνο να αυξηθούν οι συμμετοχές των επαγγελματιών, τα αξιοθέατα, και να γίνει πιο δυναμικό.

Βέβαια αυτό, όπως προανέφερε, συνεπάγεται και ένα κόστος, όμως αν δεν υπάρξει επένδυση σε αυτόν τον τομέα, δεν μπορούν να περιμένουν κάτι παραπάνω.

Αυτό θα εξεταστεί τα επόμενα χρόνια, όμως θεωρεί πως έχουν μπει σε μια καλή διαδικασία. «Πιστέψαμε και πιστεύουμε στον θεματικό τουρισμό, ειδικά αυτόν που αφορά τα Χριστούγεννα, τον προχωράμε και θα τον προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα όπως και θα γίνουν ενέργειες γύρω από αυτό για να γίνει πιο δυναμικό» τόνισε.

Αφού άλλωστε και το πάρκο είναι μεγάλο σαν χώρος, πιστεύει πως θα μπορέσουν να κάνουν ακόμα περισσότερα, αναδεικνύοντας το.

«Χρόνο με το χρόνο προσθέτουμε πράγματα, δεν μπορείς να πας από το 0 στο 100 από τη μία χρονιά στην άλλη, πρέπει να το κάνεις κλιμακωτά» ανέφερε, ώστε να το γνωρίσει ο κόσμος, και τα χρήματα που θα βάλεις να έχουν μια λογική και ανταποδοτικότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.