Παραταση στην προθεσμια υλοποιησης των παρεμβασεων του «Εξοικονομω-Αυτονομω»

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση μετά τις 31 Μαΐου 2023 επισημαίνει το ΥΠΕΝ

Παράταση έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στην προθεσμία που έχουν οι δικαιούχοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η παράταση αυτή, η οποία θα είναι η τελευταία, κρίνεται επιβεβλημένη για την ολοκλήρωση των εργασιών από τους ωφελούμενους.

Σε δημόσια διαβούλευση οι επιλέξιμοι ΚΑΔ για το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ»

Στο μεταξύ, την Τετάρτη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΝ η λίστα με τους επιλέξιμους κωδικούς αριθμούς δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ (100 εκατ. ευρώ για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών και 100 εκατ. ευρώ για τον Κλάδο του Τουρισμού) αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των εν λόγω κλάδων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Οδηγού του προγράμματος, η εξοικονόμηση αναμένεται να προκύψει από:

  • α) την ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής με παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος, αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας, αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού κλπ και
  • β) την εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού.

Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 ευρώ, ενώ για τον κλάδο του Τουρισμού τα όρια προϋπολογισμού ύψους επένδυσης είναι από 50.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.