Παραιτηθηκε ο Ξανθιωτης Φ. Τσαλιδης απο διευθυνων συμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Άφησε αιχμές για καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα της χώρας

Παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποχωρώντας παράλληλα και από την εταιρία, ο Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος ήταν στο «τιμόνι» της εταιρείας για πάνω από πέντε χρόνια.

Ο κ. Τσαλίδης υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνέχεια της αποδοχής της, ευχαρίστησε τον κ. Τσαλίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, η οποία έληγε κανονικά στα τέλη του 2021, καθώς είχε ανανεωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι την ανάληψη της θέσης του κ. Τσαλίδη προσωρινά αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθηγητής Dario Lo Bosco, εν αναμονή της σύγκλησης της Συνέλευσης των Μετόχων, με την οποία θα ανασυγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορισθεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος.

Ο έως τώρα επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πάντως, στην επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα αποχαιρετώντας τους εργαζομένους στην εταιρεία, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα της χώρας.

«Ελπίζω ότι η Ελληνική Πολιτεία θα αντιληφθεί επιτέλους τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο σιδηρόδρομος στην ανάπτυξη της οικονομίας και θα προχωρήσει άμεσα στα απαιτούμενα έργα τα οποία θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και θα αυξήσουν την χωρητικότητα του εθνικού δικτύου. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά στην επιστολή του κάνοντας σε άλλο σημείο λόγο και για τις «υποχρεωτικές βραδυπορίες», εξαιτίας της κατάστασης του δικτύου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.