«Παγωσε» και τις εκπτωσεις η κακοκαιρια

Χωρίς την αναμενόμενη κίνηση ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στην Κομοτηνή

Ο χιονιάς που χτύπησε την περιοχή μας την προηγούμενη εβδομάδα «πάγωσε» τις πρώτες μέρες της εκπτωτικής περιόδου στην Κομοτηνή, παρόλο που η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, όταν τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, φαίνεται να κίνησε λίγο την αγορά, σημειώνει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κική Κωνσταντινίδου.
 
Τα καταστήματα ξεκίνησαν τις εκπτώσεις, που ξεκινούν από το 30% και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 70%, ήδη από την πρώτη εβδομάδα, όμως η κακοκαιρία κράτησε τους πελάτες στα σπίτια τους και τους καταστηματάρχες να περιμένουν.
 
Όπως επισήμανε, το 2017 μπήκε δύσκολα και αντιφατικά για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις, με πολλές αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό που δυσχεραίνουν την αγορά.
 
Βγαίνοντας λοιπόν η αγορά της Κομοτηνής από μια δύσκολη χριστουγεννιάτικη περίοδο, στην οποία τα καταστήματα είδαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις, περίμεναν τις εκπτώσεις ώστε τα ταμεία τους να πάρουν ανάσα.
 
Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν κανονικά, όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, με την παρατεταμένη παγωνιά να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους καταστηματάρχες, που με μεγάλη δυσκολία άνοιγαν και ζέσταιναν τα μαγαζιά τους, επωμιζόμενοι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και ένα επιπλέον κόστος.
 

Η Κυριακή αποτέλεσε μια μικρή εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα, μιας και αρκετά καταστήματα της πόλης άνοιξαν, και υπήρχε κάποια πιο έντονη κίνηση, η οποία όμως, σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, σε καμία περίπτωση δεν έφτασε τα επίπεδα ώστε να τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να αναπληρώνουν το χαμένο τζίρο όλης της προηγούμενης χρονιάς, πόσο μάλλον των προηγούμενων 7 χρόνων κρίσης.
 
«Το 2017 μας έδειξε από την αρχή του πόσο δύσκολη χρονιά θα είναι, από την έλευση του νέου φορολογικού και του νέου ασφαλιστικού. Ωστόσο έχουμε μια δυναμική, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το καταναλωτικό κοινό» σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, που εξέφρασε την ελπίδα πως αυτό θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά και θα κρατηθούν όρθιοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.