«Παει» για ΦΕΚ η προκηρυξη για 973 τεχνικους και επιστημονες

Με 973 θέσεις «κλείδωσε» τελικά η προκήρυξη για τις τεχνικές ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ για τις ανάγκες διάφορων φορέων του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τέσσερις-πέντε φορείς μένουν μόνο να συμφωνήσουν με το ΑΣΕΠ και η προκήρυξη την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο.


Τις 268 θέσεις θα καλύψουν πτυχιούχοι ΑΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων -κυρίως πολυτεχνικών σχολών- 174 θέσεις πτυχιούχοι ΤΕΙ, ενώ στις υπόλοιπες 531 θέσεις θα προσληφθούν απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα προσληφθούν 63 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων σε διάφορα Ταμεία, 7 Μεταλλειολόγοι (5 στο υπ. Ανάπτυξης, 2 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), 31 Αρχιτέκτονες, 134 από διάφορες ειδικότητες των πολυτεχνικών σχολών, 30 Πληροφορικής και 3 Ψυχολόγοι για 3 καταστήματα κράτησης.

Από την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης υπάρχουν θέσεις για 12 ειδικότητες που κατανέμονται ως εξής: Εξι Γραφικών Τεχνών, 3 Κοινωνικής Εργασίας, 34 Πληροφορικής, 13 Τεχνολογικών Εφαρμογών Ηλεκτρολόγων, 1 Μηχανικού ηλεκτρολόγου, 77 Ηλεκτρονικών, 15 Τηλεπικοινωνιακών, 2 Τεχνολ. Εφαρμογών κλωστοϋφαντουργών, 10 Τεχνολ. Εφαρμογών μηχανολόγων, 5 Πολιτικών μηχανικών έργων υποδομής, 5 Τοπογράφων μηχανικών και 2 Φυσικοθεραπευτών για το ΤΑΠ ΟΤΕ.

Από την κατηγορία ΔΕ ζητούνται 531 θέσεις για 80 συνολικά ειδικότητες, όπως ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, οδηγούς, ελασματουργούς, χειριστές Η/Υ, μηχανικούς αυτοκινήτων, μηχανοτεχνίτες οχημάτων μάχης, φανοποιούς, σχεδιαστές, ξυλουργούς, ψυκτικούς κλπ.

Για τις περισσότερες ειδικότητες είναι βέβαιο ότι θα απαιτείται εμπειρία. Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί αρχές Ιουλίου και η υποβολή αιτήσεων να αρχίσει στο τέλος του ίδιου μήνα (όλοι οι φορείς, οι θέσεις και οι ειδικότητες στον πίνακα).


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.