Οταν οι επαγγελματιες δραστηριοποιουνται οι γειτονιες αλλαζουν Νο 2

Συνεχίζουμε σήμερα την περιδιάβαση στις γειτονιές της πόλης, η οποία ομολογουμένως για μας είναι συναρπαστική, αφού την εκλαμβάνουμε ως κούρα αποτοξίνωσης από την οθόνη του υπολογιστή και, κυρίως, ως δυνατότητα περιπατητικής περιδιάβασης στην πόλη, και, συνάμα, ως αφορμή επικοινωνίας πρωτίστως, αλλά και ενημέρωσης. Γιατί τελικά, όσο κι αν η Κομοτηνή έγινε άστυ, μικρή είναι η αγορά της, από χρόνια γνωριζόμαστε με τους επαγγελματίες που την υπηρετούν, οπότε οι ανοιξιάτικο-καλοκαιριάτικες βόλτες έχουν και λίγο χαρακτήρα γιορτής, αφού καθιζάνει ακόμη και εν μέσω του στριφνού καιρού της κρίσης, η γλυκιά αίσθηση της συναναστροφής, που σαφώς επιστέφεται και από θλίψη για τα ερπυστριοφόρα της κρίσης που το πρώτο που επιχείρησαν να λιώσουν ήταν η μικρομεσαία επιχείρηση, αυτή που γεννήθηκε, στεριώθηκε και διατηρήθηκε πάνω στον μόχθο και τον ιδρώτα του καθημερινού συμπολίτη…
 
Βόλτα στην αγορά, μέρος 2ο όμως σήμερα, με πολλά και καλά νέα, που διαδηλώνουν κυρίως το κουράγιο, την υπομονή, την επιμονή, το ακατάβλητο θάρρος των πραγματικών αγωνιστών της ζωής, και καθόλου των «τιποτολόγων» αεριτζήδων, πολιτικών και δημοσιοαναλυτών, της τηλεοπτικής μας σαχλομπουρδολογίας…
 
Πάμε βόλτα λοιπόν… Ξεκινώντας από την οδό Μακεδονίας
 
 
Οδός Μακεδονίας 

“Umami” θα πει νοστιμιά

Πρώτος σταθμός μια γιαπωνέζικη έκπληξη, η λέξη “umami” που πρωταγωνιστεί στη θέση του υπερπολυτελούς χώρου εστίασης “Kosmos”, που άφησε εποχή στην Κομοτηνή, την εποχή της τεχνητής ευμάρειας, όταν οι τράπεζες φρόντιζαν να μας παρέχουν αφειδώς, ως ένα είδος Αη-Βασίλη, «τζάμπα» θαρρείς χρήμα.
 
Το “Umami” όμως δεν είναι καθόλου τυχαία λέξη, κι ας είναι γιαπωνέζικη, αφού “Umami”, όπως ο ιδιοκτήτης του χώρου εστίασης-τσιπουράδικου που εκεί λειτουργεί, Θεόφιλος Σακίδης, λάτρης των εξωτικών πολιτισμών όπως οι πολιτισμοί της Ανατολής, “Umami” θα μας εξηγήσει θα πει νοστιμιά.
 
Νοστιμιά όνομα και πράγμα και τιμές που πραγματικά προσιδιάζουν στην κομψή λιτότητα του γιαπωνέζικου πολιτισμού, ήτοι οικονομικότατες… Για πιάτα, όπως η τηγανιά και τα κρεατικά της σχάρας που εμείς γευτήκαμε και μας απογείωσαν…
 
Μια δοκιμή είναι όμως το καλύτερο!!!
 
Info: Θεόφιλος Σακίδης, Μακεδονίας 20, τ. 2531071418

Αγορές 24hours το εικοσιτετράωρο για ένα…ζωντανό μοσχαράκι!

Συνεχίζοντας στη Μακεδονίας η δεύτερη έκπληξη, πραγματική έκπληξη μας ήρθε από το 24hours του ρέκτη επαγγελματία Σωτήρη Τσεσμελή, το σούπερ μάρκετ του οποίου, εμείς ως «καλές νοικοκυρές (!!!)» είναι αδύνατο να μην επισκεφθούμε μια φορά τουλάχιστον την ημέρα… Αφού τη μια λείπει ο καφές, την άλλη το αλάτι, την τρίτη η φέτα, την τέταρτη τ’ αυγά και πάει λέγοντας!!! Σωτήρας μας έτσι έγινε το 24hours του Σωτήρη!!!
 
Στην πρόσφατη όμως βόλτα μας που ήταν όντως περισσότερο άνετη, διαπιστώσαμε ότι οι 24hours προσφέρουν ένα ακέραιο, ζωντανό μοσχάρι, σε συνεργασία με την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, και μετά από κλήρωση που θα γίνει για αγορές από 3 ευρώ και πάνω!!!
 
Νομίζουμε εξαιρετικά, εξ ου και σπεύσατε!!!
 
Info: Μακεδονίας 37, Κομοτηνή 

Technology center θα πει φωτοτυπίες, εκτυπώσεις, πλαστικοποιήσεις αλλά και ταμειακές, επαγγελματικές ζυγαριές και αναλώσιμα

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές- μεταθέσεις συγκεκριμένης δραστηριότητας στον οικιστικό ιστό της πόλης, ήταν η σταδιακή μετατόπιση του κέντρου των φωτοτυπιών από την οδό Παπαδήμα προς περιοχές που παλιότερα δεν είχαν καμιά σχέση με το αντικείμενο, όπως η περιοχή γύρω από την Τσανάκλειο, που με ή χωρίς πρυτανεία, λόγω στάσης του αστικού εκεί και προς την πανεπιστημιούπολη παραμένει σήμα κατατεθέν των φοιτητών της πόλης μας ορίζοντας μέχρι τις ζώνες των ενοικίων!!!
 
Με βάση αυτή την αναθεώρηση της προαναφερθείσας οικονομικής δραστηριότητας πολύ μας άρεσε που και η οδός Μακεδονίας έχει πλέον το υπερσύγχρονο φωτοτυπάδικό της!!!
 
Το Technology center, όνομα και πράγμα, που και ταμειακές μηχανές διαθέτει και επαγγελματικές ζυγαριές και αναλώσιμα και service προσφέρει, αλλά κυρίως «φυσάει» στις φωτοτυπίες, αφού τις παράγει σε χρόνο dt, προσφέροντας εξαιρετικά γρήγορα και όλα τα συμπαρομαρτούντα, πλαστικοποιήσεις κ. α.
 
Καλό πολύ καλό!
 
Info: Μακεδονίας 46, τ. 25310 33302 

Ένα espresso Italiano Unitalia

Με τόση βόλτα και τόσο περπάτημα κουραστήκαμε όμως, γι’ αυτό και ο αυθεντικός ιταλικός καφές, espresso Unitalia που κεραστήκαμε στην ομώνυμη καφετερία ήταν όαση και βάλσαμο. Με άρωμα Ρώμης και τόση γνησιότητα στον espresso που κάποια στιγμή ξεχαστήκαμε θεωρώντας ότι μπροστά μας κείται η Fontana Di Trevi.
 
Unitalia λοιπόν για πραγματικό ιταλικό espresso!!!
 
Info: Δημήτρης Αγιάζης (Αντιπρόσωπος Θράκης), Μακεδονίας και Δημοκρίτου, τ. 25310 70181

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.