Οι 915 νεες θεσεις ιατρων στο ΕΣΥ

Την πρόσληψη 915 θέσεων ιατρών κλάδων ΕΣΥ Επιμελητών Β΄ αναμένεται να προχωρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη των ιατρών κλάδου ΕΣΥ άναψε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία υπέγραψε ήδη την έγκριση της προκήρυξης των θέσεων. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες θέσεις είναι πέρα των οργανικών θέσεων των νοσοκομείων, για τη σύσταση των οποίων η υπουργός Υγείας έλαβε εξουσιοδότηση από τον πρώτο νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Υπενθυμίζει πάντως ότι 785 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ που αφορούν κενές οργανικές θέσεις έχουν ήδη προκηρυχθεί και η διαδικασία πλήρωσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάντως, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην έγκριση περίπου 250 ιατρών κλάδων ΕΣΥ.
Η εγκριτική απόφαση της προκήρυξης των θέσεων έχει ήδη αποσταλεί στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες πρόσληψης από τους εν λόγω φορείς.
Για τις θέσεις που θα προκηρυχθούν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους- μέλους της Ε.Ε. εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
Να διαθέτουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.
Να κατέχουν τίτλο αντίστοιχης με τη θέση ιατρικής ειδικότητας που προκηρύσσεται.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:
– Αίτηση- δήλωση σε ειδικό έντυπο που χορηγείται στους ενδιαφερομένους από το τμήμα γραμματείας του νοσοκομείου, συμπληρωμένη με ακρίβεια και σε όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνει. Αντίγραφο πτυχίου. Αντίγραφο απόφασης άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Αντίγραφο απόφασης χορήγησης τίτλου ιατρικής ειδικότητας. Βεβαίωση του οικείου ιατρικού συλλόγου όπου να φαίνεται: α) ο συνολικός χρόνος άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και β) η ασκούμενη ειδικότητα και ο συνολικός χρόνος άσκησής της.
– Πιστοποιητικό γέννησης. Βιογραφικό σημείωμα το οποίο θα συντάσσεται από τους υποψηφίους και στο οποίο να γράφονται περιληπτικά τα προσόντα τους, δηλαδή: η κλινική τους εμπειρία, το επιστημονικό τους έργο και η επιστημονική τους δραστηριότητα, η προϋπηρεσία τους στο ΕΣΥ. Για την απόδειξη των ουσιαστικών προσόντων που αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα απαιτείται η υποβολή από τους ενδιαφερομένους επίσημων πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.
– Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή της νόμιμης απαλλαγής τους.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη γραμματεία των νοσοκομείων ή των Κέντρων Υγείας που προκηρύσσουν τις θέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.