ΟΕΒΕΣ Ροδοπης: «Μικρο λιθαρακι για την επιβιωση μας η ενταξη των μικρομεσαιων στις 120 δοσεων»

Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν για την εφαρμογή της ΠΝΠ

Την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη ρύθμιση των 120 δόσεων χαιρετίζει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, εκτιμώντας πως «σίγουρα αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι στην επιβίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
 
Παράλληλα όμως καλεί μέσω ανακοίνωσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν από τώρα για την επικύρωση της, καθώς με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να τύχει εφαρμογής θα πρέπει να επικυρωθεί από την επόμενη Βουλή.
 
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ΠΝΠ θα μπορούν  να ενταχθούν  στην  ρύθμιση των 120 Δόσεων προς την Εφορία όσες επιχειρήσεις έχουν κύκλο εργασιών έως 2 εκ. ευρώ.
 
Επίσης όσοι έχουν ενταχθεί στις 24 ή 36 δόσεις, ζητώντας επαναπροσαρμογή θα μπορούν    να ενταχθούν  και αυτοί στην παραπάνω ρύθμιση.
 
Αν πρόκειται  για Νομικά πρόσωπα  που έχουν κάνει ήδη   διακοπή το  όριο του τζίρου θα λαμβάνετε βάσει της τελευταίας κλεισμένης χρήσης πριν την διακοπή.
 
Βάσει  της ίδιας  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα μπορούν να ενταχθούν και οι υποθέσεις ελέγχων και βεβαιωμένων φόρων έως τις 31/12/18 με μόνη προϋπόθεση   να  έχουν βεβαιωθεί πριν  την υπαγωγή  της αίτησης  ρύθμισης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.