ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ ζητουν παραταση της απογραφικης διαδικασιας για την ψηφιακη καρτα εργασιας

Αδυνατούν να ανταποκριθούν επιχειρήσεις και λογιστές

Την παράταση της προθεσμίας απογραφής από τις επιχειρήσεις του συνόλου των εργαζομένων τους ζητά, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας. 

Όπως αναφέρει ο κ. Κόλλιας, η απογραφή προστίθεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις των λογιστών – φοροτεχνικών μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, μέσα σε ένα διάστημα πολύ σύντομο και με σωρεία άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων. 

«Η χειροκίνητη καταχώρηση του εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης με ριζικές αλλαγές στην υποβολή του τρόπου κατάθεσης του πίνακα προσωπικού και της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, δημιουργεί επιπλέον γραφειοκρατία και αδυναμία στους λογιστές να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στη νέα διαδικασία».

Γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία η παράταση της συγκεκριμένης υποχρέωσης, έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, λόγω και των λοιπών υποχρεώσεων που λήγουν με την εκπνοή του έτους αλλά και του όγκου εργασιών των επιχειρήσεων κατά την διάρκεια των εορτών.

Αίτημα και από την ΠΟΦΕΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ίδιο αίτημα κατέθεσε και η ΠΟΦΕΕ. «Εκτιμώντας  τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την εμμονή σας για την ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας σε διάστημα μόλις 30 ημέρων» επισημαίνει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και τονίζει πως «θεωρούμε επιτακτική την άμεση ανακοίνωση της μεταφοράς της απογραφικής διαδικασίας μέχρι τις 31/01/2023, καθώς επίσης και με ευθύνη και πρωτοβουλία του Υπουργείου να υπάρξει άμεση ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου, ώστε να ολοκληρωθεί με ομαλό και εύρυθμο τρόπο η εν λόγω διαδικασία». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.