«Οχι αλλο αιμα εργατων, για τα κερδη των εργοδοτων»

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής για τον θάνατο εργάτη στην Cosco

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο « κάτεργο», όπως το χαρακτηρίζει, της COSCO, δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Το νέο εργοδοτικό έγκλημα, δεν θα μείνει αναπάντητο. Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μην θρηνήσουν άλλους συναδέλφους τους έχουν την αμέριστη στήριξη μας» σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο για να υπογραμμίσει πως «η οργή και η θλίψη τους είναι και δικιά μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματα τους!».

Σύμφωνα με το Σωματείο «η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών.

Παράλληλα εξηγεί πως «αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!».

«Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων λιμενεργατών της COSCO στον Πειραιά και το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα και να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς» τονίζει κλείνοντας το Σωματείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.