Net metering και παρε τον ηλιο στα χερια σου

Η Τεχνομηχανική Θράκης ξέρει τον τρόπο

Τα Φωτοβολταϊκά ήρθαν και άλλαξαν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και διαχειριζόμαστε την ενέργεια. Γιατί να παράγουμε ρεύμα (συχνά με τρόπο επιβαρυντικό για το περιβάλλον), όταν μπορούμε να το αντλήσουμε απευθείας από τη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας του σύμπαντος, τον ήλιο; Στην Ελλάδα, μία από τις πλέον ηλιόλουστες χώρες της Μεσογείου, αυτό γίνεται πιο εύκολα από ποτέ. Αρκεί να ξέρεις τον τρόπο.

—Έχεις ακούσει ποτέ για το net metering;

Αν όχι, ήρθε η ώρα.

Οι καταναλωτές, που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, με το σύστημα net metering που έχουν εγκαταστήσει, διοχετεύουν την ενέργεια που παράγουν στο δίκτυο διανομής. Η παραγόμενη ενέργεια συμψηφίζεται κάθε 3 χρόνια με την απορροφώμενη από το δίκτυο. Έτσι, γίνεται εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που πρέπει να καταβληθεί.

—Τα πάντα είναι θέμα μέτρησης

Το net metering μετρά την ενέργεια που κατανάλωσες και την αφαιρεί από αυτήν που παρήγαγες.  Η παραγόμενη ενέργεια συμψηφίζεται με την καταναλισκόμενη.

—Τι θα κερδίσεις;

Το προφανές: Θα εξασφαλίσεις κέρδος.

Επιπλέον, εκτός από την μείωση του ενεργειακού κόστους (που είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αν υπολογίσουμε τα υψηλά κόστη των τελευταίων ετών), μπορούμε να αξιοποιήσουμε άμεσα και επί τόπου την παραγόμενη ενέργεια.

—Ενδιαφέρεσαι για εγκατάσταση;

Κανένα σύστημα δεν δουλεύει σωστά, αν δεν εγκατασταθεί σωστά. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων, φρόντισε να εμπιστευτείς αξιόπιστους μηχανικούς που ξέρουν πώς να εγκαταστήσουν και να συντηρήσουν σωστά το net metering.

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα, στην ΤΕΧΝΟΜΗΧΑΝΙΚΗ θα βρεις τον μηχανικό σου. Ενημερώσου και δες τον λογαριασμό σου να πέφτει άμεσα.

ΤΕΧΝΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ

Διεύθυνση: 3ο χλμ Κομοτηνής – Ξάνθης, 691 33 Κομοτηνή Ροδόπης

Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 – 16:00

e-Mail: [email protected]

Tηλ. Επικοινωνίας: 2531085885

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.